Ilan Șor rămâne din nou fără imunitate parlamentară: Deputați, inclusiv de la Șor, au susținut cererea lui Robu

Ilan Șor a rămas din nou fără imunitate parlamentară. 65 de deputați au votat Proiectul de hotărâre privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului. Printre aceștia sunt și parlamentari ai fracțiunii Șor.

Foto: UNIMEDIA

61 de voturi au fost de la deputații PAS, iar 4 de la Șor.


Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

lan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar în vara anului 2017 a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Între timp, fostul primar de Orhei a ajuns în fotoliul de deputat. Acum Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce în luna iunie 2019, atunci când la Chișinău a avut loc schimbarea puterii, acesta a părăsit Republica Moldova, iar ulterior a rămas și fără imunitate parlamentară.


Pub