Și-a pierdut permisul și și-a cumpărat altul cu 150 de euro: Un moldovean, cercetat pentru un act fals

Angajații Poliției de Frontieră au dat peste cap planurile a doi șoferi care circulau cu permise de conducere falsificate. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Lipcani.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, pentru autorizarea ieșirii din țară, în PTF Sculeni s-a prezentat un tânăr de 27 de ani, din raionul Florești. Acesta se deplasa la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Printre documentele prezentate la control a fost și permisul de conducere, care ar fi emis de autoritățile competente din România. Din start polițiștii de frontieră au observat că documentul nu este unul autentic. Audiat, tânărul a declarat că și-a perfectat actul prin intermediul unui conațional în anul 2021, când se afla la muncă în străinătate, contra sumei de 200 de lire sterline.

De asemenea, pe direcția ieșire din Moldova a fost identificat un tânăr cu dublă cetățenie (UA/RM) care deținea asupra sa permisul moldovenesc cu indici rezonabili de falsificare. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră din PTF Lipcani au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și al bagajelor personale. Ca rezultat a fost depistat actul cu pricina. În declarații, cetățeanul de 25 de ani a precizat că permisul original l-a pierdut și a apelat la ajutorul unui cunoscut, care contra sumei de 120 euro, i-a perfectat documentul falsificat.

În ambele cazuri, pe numele persoanelor vizate s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor. Actele falsificate au fost transmise către laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei, respectiv, aplicarea măsurilor legale ce se impun.


Pub