Ultima oră! Igor Dodon, plasat în arest la domiciliu: Cumnatul acestuia va sta 30 de zile în penitenciarul nr.13

Ex-președintele, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia va sta 30 de zile după gratii. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Foto: UNIMEDIA

Judecătorii au decis să admită parțial recursul procurorilor, astfel încât Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu. Judecătorii au admis integral recursul procurorilor privind stabilirea termenului de arest pentru 30 pe numele cumnatului fostului șef de stat, Igor Dodon. Acesta va sta următoarea lună în penitenciarul Nr.13.

Procurorii au declarat că vor contesta decizia.

Procurorii anticorupție au cerut 30 de zile de arest pe numele fostului șef de stat, Igor Dodon, și al cumnatului său, reținuți ieri după mai multe percheziții.

Aceștia au declarat azi în fața presei că aplicarea măsurii de arest este necesară pentru că sunt riscuri „care pot fi probate”. „Rezultatul perchezițiilor confirmă că dumnealui intenționa să plece peste hotarele țări”, au declarat aceștia în fața presei. Întrebați dacă au fost găsite bilete răspunsul procurorilor este - nu, dar menționează că însăși Dodon a vorbit despre acestea. „Despre persoanele cu care urma să plece nu există la moment asemenea informații”, au mai spus procurorii.

Avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi a declarat că nu i-au fost prezentate anexele și demersul privind aplicarea măsurii de arest solicitată de procurori înainte de ședința de judecată. „Doar ni s-a comunicat că se cer 30 de zile de arest”, a spus avocatul acestei în fața presei. Întrebat despre banii găsiți în casa fostului șef de stat, acesta spune că „bunurile care sunt ale altor persoane se încearcă a fi atribuite lui Dodon”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, nu a fost lăsat să dea declarații în fața presei. Înconjurat de mascații CNA, acesta a reușit să spun doar câteva propoziții. „Un dosar penal de-al Maiei Sandu”, a menționat acesta. În timpul deliberărilor acesta a ieșit din sala de judecată cu un mesaj optimist: „totul va fi bine”.

Fostul șef de stat Igor Dodon a venit cu un nou mesaj din izolator. Textul ar fi fost transmis prin intermediul avocaților. Dodon spune că de când a decis să refuze la mandatul de deputat, a fost avertizat să nu critice „Guvernare și în special Președintele țării. De asemenea, mi s-a recomandat insistent să părăsesc Moldova”, se arată în postare.

Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, pledează nevinovat și spune că dosarul este unul politic „cusut cu ață galbenă”.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat încă acum o săptămână că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.

Vicepremierul, Andrei Spînu, susține că reținerea lui Igor Dodon nu s-a făcut la indicații politice. „Cred că acestă acțiune înseamnă justiție adevărată. Toți se întreabă - care vor fi următorii pași, dacă dosarul va ajunge în judecată, iar judecata va aduce sentința, evoluția va arăta dacă justiția funcționează. Toate lumea știe acele dosare de rezonanță. Sunt multe dubii la integritatea acestui personaj”, a spus Spînu.


Pub