Tiraspolul anunță că l-a identificat pe al doilea atacator de la Comisariatul militar: Ar fi un locuitor al capitalei, condamnat anterior pentru omor

Tiraspolul anunță că l-a identificat pe al doilea atacator de la Comisariatul militar. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani din Chișinău, condamnat anterior pentru omor, la moment fiind șomer, scrie presa din regiune.

Foto: tsv

Autorul atacului cu cocktail Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol ar fi un bărbat de 46 de ani din Chișinău. Acesta ar fi acționat la indicațiile unor colaboratori din structurile speciale de pe malul drept al Nistrului.

„A fost identificat curatorul și comanditarul incendiului - un angajat al serviciilor speciale din Moldova pe nume Ion. Totodată, bărbatul care a aruncat cocktailul Molotov este un locuitor al municipiului Chișinău, recrutat de organele speciale din Moldova, după ce a fost prins cu droguri”, menționează așa-zisul Departament de Interne din stânga Nistrului.

Noi provocări la Tiraspol la data de 13 mai. În clădirea Comisariatului militar din Tiraspol au fost aruncate două cocktailuri Molotov. Unul a căzut pe trotuar, iar celălalt a rămas blocat între gratiile ferestrei. Angajații Comisariatului au intervenit rapid și au stins flăcările, informează presa din regiunea transnistreană.

Administrația transnistreană a publicat un filmuleț, în care ofițeri de investigație, sub anonimat, povestesc despre rezultatele preliminare ale anchetei pe ultimele atacuri înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. Potrivit datelor, cei care au aruncat grenade asupra sediului MGB-ului de la Tiraspol au ajuns în Transnistria traversând granița cu Ucraina, în mod ilegal, printr-un loc dosit, pe care l-au marcat cu o jucărie gonflabilă Purcelușa Pepa, de culoare roz. Jucăria i-ar fi orientat pe atacatori pe unde să se întoarcă, după ce au fugit de la sediul MGB.

În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile. Tiraspolul anunță 3 atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB, din orașul Grigoriopol și atacul de la Parcani.

Pe 31 mai, Tiraspolul a anunțat că a reușit să neutralizeze o dronă cu explozibil, ce ar fi atacat centrul de radiotelecomunicații Maiak. Presa din stânga Nistrului afirmă că era vizată cabina cu transformatoare, ceea ce ar fi destabilizat întreaga rețea de radiotelecomunicații din regiune.

În dimineața zilei de 26 aprilie, în localitatea Maiak din raionul Grigoriopol au răsunat două explozii. Drept urmare au fost scoase din funcțiune două, cele mai puternice antene ale radio centrului „Maiak”.

În ziua de 25 aprilie a avut loc un atac la sediul MGB-ului de la Tiraspol. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.


Pub