Germania a donat R. Moldova 30 de aparate de ventilare pulmonară și consumabile de peste 600.000 de euro

30 de aparate de ventilare pulmonară și consumabile, în valoare de 611 275 mii de euro, au fost donate de Guvernul Republicii Federale Germania. Evenimentul de donație a avut loc la Institutul Mamei și Copilului, care a beneficiat de zece aparate de ventilare pulmonară și consumabile. Celelalte 20 de aparate de ventilare pulmonară și consumabile urmează să fie distribuite altor 15 instituții medicale.

Foto: msmps.gov.md

„Toți medicii își doresc să utilizeze echipamente performante pentru acordarea primului ajutor, deoarece viața copiilor este cea mai mare prioritate. Mulțumesc Guvernului Republicii Federale Germania pentru această donație, care este foarte importantă pentru instituțiile medicale din țară. Astfel, datorită acestor ventilatoare pulmonare pentru nou-născuți, capacitatea tuturor maternităților va fi îmbunătățită pentru a putea fi salvată viața fiecărui micuț. Menționez că, avem multe proiecte comune cu Guvernul Republicii Federale Germania, datorită cărora vom avea acces la servicii de calitate, care este și scopul de bază al ministerului”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Aparate de ventilare pulmonară de ultimă generație sunt destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți. Astfel, datorită acestor aparate de ventilare pulmonară, în situații de urgență, nou-născuții vor putea fi monitorizați și vor beneficia de îngrijirile medicale necesare.

„Cooperarea și prietenia moldo-germană este una de lungă durată, bazată pe încredere. Anul trecut am identificat nevoia de aceste dispozitive medicale și iată că punem echipamentul promis la dispoziția sectorului medical din Republica Moldova. Guvernul Republicii Federale Germania a decis să consolideze colaborarea cu Republica Moldova, care a devenit un partener și mai important în situația regională complicată”, a menționat Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ullrich Kinne.

Ministerul Sănătății menționează că în secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Institutului Mamei și Copilului, anual, circa 700 de copii beneficiază de asistență medicală.

„Institutul Mamei și Copilului este cea mai complexă instituție din Republica Moldova în domeniul obstetricii, ginecologiei, neonatologiei și pediatriei. În acest sens, aparatele de ventilare pulmonară oferite constituie o contribuție semnificativă în asigurarea unor condiții optime de tratament pentru pacienții din mai multe secții de terapie intensivă”, a spus directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun.


Pub