Simona Halep, eliminată de la Roland Garros 2022

Simona Halep (30 de ani, nr. 19 WTA) a fost eliminată, în turul al doilea de la Roland Garros 2022, turneu pe care l-a câștigat în 2018, de tânăra Qinwen Zheng (nr.74 WTA, 19 ani), după o partidă care a durat aproape două ore și care s-a încheiat cu scorul de 2-6, 6-2, 6-1 pentru jucătoarea din China, transmite digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Simona Halep a controlat fără probleme primul set de la Paris, câştigând cu 6-2. În actul secund, românca a făcut break la 1-1, dar nimic nu avea să prevadă ceea ce a urmat. Halep a început să greşească tot mai mult, în timp ce Zheng şi-a ridicat nivelul şi a pus-o constant în dificultate pe fosta campioană de la Roland Garros. Zheng a reuşit o serie incredibilă de opt ghemuri consecutive, câştigând setul secund cu 6-2 şi desprinzându-se în decisiv la 3-0. Halep a părut că are probleme de respiraţie, că se sufocă, nereuşind să găsească antidotul pentru jocul agresiv al chinezoaicei, care s-a impus cu 6-1, relatează Agerpres.

Pentru Halep, care a venit la Paris avându-l ca antrenor pe francezul Patrick Mouratoglou, acesta este cel mai slab rezultat al său la Paris începând din 2013, când pierdea în primul tur. În 2015, Simona pierdea tot în turul secund.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată.

Halep a avut un procentaj scăzut la punctele făcute cu primul serviciu (58%), faţă de adversara sa (85%), a reuşit doar 9 mingi direct câştigătoare, în timp ce Zheng a avut 27, în timp ce la numărul de erori neforţate diferenţa a fost mică, 29 Halep, 32 Zheng.

Simona Halep va primi un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA pentru evoluţia sa.

Qinwen Zheng participă în premieră la Roland Garros și a mărturisit că pentru ea Simona Halep a fost un model.

Simona Halep și Qinwen Zheng se mai înfruntaseră o dată în acest an, la Melbourne Summer Set 1, în semifinale, dar atunci românca s-a impus cu 6-3, 6-2. Totuși, Simona Halep se aștepta la un meci dificil.

„Amândouă suntem diferite față de momentul în care am jucat. E tânără și o să mă concentrez pe ceea ce am de făcut și să mă aștept la un meci greu. Jucătoarele au un nivel foarte ridicat, iar acum tenisul este destul de echilibrat. Mă aștept ca și meciul următor să fie o partidă grea”, a spus Simona Halep, la conferința de presă după meciul din primul tur de la Roland Garros.

Marți, Simona Halep a învins-o cu emoții pe germanca Mariana Nastasja Schunk (locul 165 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-1.

După eliminarea neașteptată a unor nume mari din competiția de pe zgura franceză (Maria Sakkari, Ons Jabeur, Garbine Muguruza), Simona Halep era văzută ca una dintre potențialele câștigătoare ale turneului. Nr. 1 mondial, Iga Swiatek, care s-a calificat joi în turul al treilea, este cotată cu cele mai mari șanse de a câștiga competiția.


Pub