Nume
Parola
Vizualizări: 3111
Glodeni: Capitolul care prevede sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare din Strategia socio-economică a raionului, actualizat cu sprijinul Germaniei
Glodeni, 26 Mai 2022 — Autoritățile locale din raionul Glodeni și specialiști din cadrul ADR Nord au audiat joi, 26 mai 2022, raportul expertului responsabil de actualizarea capitolului care prevede sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din Strategia socio-economică a raionului Glodeni.

Participanții la ședința grupului de lucru au discutat pe marginea planului de acțiuni al capitolului AAC și au propus unele completări și ajustări ale acestuia. De asemenea, au stabilit acțiunile principale în cadrul procesului de monitorizare și evaluare a capitolului de asigurare cu apă.

Capitolul actualizat privind sectorul AAC din Strategia socio-economică a raionului Glodeni va asigura baza pentru identificarea ulterioară a proiectelor, planificarea, dezvoltarea și implementarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

Documentul strategic actualizat urmează să fie supus audierilor publice, iar ulterior – aprobat de Consiliul Raional Glodeni.

Actualizarea Strategiei socio-economice a raionului Glodeni a avut loc în cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”. Proiectul este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

www.adrnord.md