(video) Reacția lui Dodon la arestul preventiv de 30 de zile: „Consider acest dosar politic la comanda Maiei Sandu”

Dodon declaratii
Foto: captură ecran

Igor Dodon a ieșit cu declarații în fața presei după ce magistrații de la Judecătoria Ciocana au decis să-i aplice arest preventiv la domiciliul timp de 30 de zile. Fostul președinte a declarat că acest dosar este unul politic, comandat de actuala președintă Maia Sandu.

„Consider acest dosar politic la comanda Maiei Sandu, care imediat ce a intrat în funcție a cerut procurorului să mă aresteze. 53 de procurări și ofițeri se ocupă de dosarul meu. Niciun politician, în toată istoria independenței Republicii Moldova, nu a fost persecutat în așa mod. Toți acești procurori sunt ghidați de Ambasada Statelor Unite la comanda Maiei Sandu”, a declarat acesta.

Dodon a menționat că stat tot acest timp în izolator la poliție: „Ea spera că eu voi ceda psihologic, da’ nu. Eu am stat în izolator două zile pe timp de noapte cu lumina aprinsă, Maia Sandu dacă ar ajunge în așa condiții nu o să supraviețuiască, dar ea va ajunge”.

Acesta a mai declarat că oamenii legii i-au ridicat toate telefoanele de acasă și că în curând vor apărea multe imagini cu familia sa. Potrivit lui Dodon, toate aceste acțiuni sunt făcute pentru a „lichida opoziția” și pentru a distrage atenția populației de la scumpirile existente.

De asemenea, Dodon a negat spusele procurorului Petru Iarmaliuc precum că acesta ar fi avut în plan să părăsească astăzi, 26 mai, Republica Moldova.

„Am primit mesaje de 10 luni de la guvernare să fug din țară, eu nu voiam să fug și nici nu o să fug”, a mai adăugat Dodon.

Urmăriți declarațiile lui Dodon începând cu 6.20.00.

Menționăm că Igor Dodon, fost președinte al Republicii Moldova, a fost reținut pe 24 mai pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc la domiciliul acestuia. Dânsul este bănuit de trădare de patrie, de corupere pasivă, de acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Vă aducem aminte că, în mai 2020, fostul deputat Iurie Reniță a făcut publice secvențe video de la întâlnirea lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, care ar fi avut loc la începutul lunii iunie 2019. În acel videoclip, Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră lui Igor Dodon. În acele 30 de secunde difuzate se vede cum Plahotniuc îi aduce lui Dodon punga transmisă de către o persoană pe nume Costea și care ar fi urmat să ajungă la cineva pe nume Cornel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente