‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
11.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTârgul locurilor de muncă la Universitatea Agrară - peste 50 de companii participante

Târgul locurilor de muncă la Universitatea Agrară – peste 50 de companii participante

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cererea pentru specialiști în sectorul agricol este în continuă creștere, lucru confirmat de prezența a peste 50 de companii din sector și instituții de cercetare la Târgul locurilor de muncă pentru studenții absolvenți.

Evenimentul a fost organizat pe 25 mai la Universitatea Agrară de Stat din Moldova cu suportul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

Întrunirea angajatorilor cu studenții absolvenți este foarte importantă, mai ales că aceștia pot avea un dialog deschis privind necesitățile angajatorului și, pe de altă parte, pregătirea profesională a tinerilor.

Târgul a fost deschis cu un cuvânt de salut rostit de rectorul UASM Veronica Prisăcaru, menționând despre importanța evenimentului în  contextul realizării interacțiunii dintre angajatori și tinerii specialiști.

La eveniment a participat și Secretarul de Stat al MAIA Sergiu Gherciu, care a subliniat necesitatea consolidării platformelor de colaborare dintre comunitatea academică și mediul de afaceri, în scopul pregătirii și instruirii specialiștilor prin prisma provocărilor generate de realităţile actuale.

În aceeași zi, Universitatea Agrară de Stat din Moldova a avut ușile deschise pentru elevii absolvenți ai Centrelor de excelență şi ai liceelor din țară.

‹ adv ›

Aceștia au fost familiarizați cu ofertele educaționale şi infrastructura universității, au avut posibilitatea să viziteze Biblioteca Republicană Științifică Agricolă, Muzeul UASM, Oenoteca, Ferma didactică şi Facultățile unde au fost ghidați de personalul academic al universității.

În rezultatul evenimentelor organizate, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va continua să ofere suport Universității Agrare de Stat din Moldova pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare cu entitățile participante și în vederea stabilitrii acțiunilor comune pentru viitor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›