image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Un tânăr, plasat în arest, după ce a fost prins în flagrant în timp ce comercializa droguri, la Botanica

Un tânăr de 24 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce comercializa droguri de tip PVP.

Polițiștii au dispus măsuri speciale de investigație și urmărire penală ca urmare a unei informații operative privind comercializarea drogurilor în sectorul Botanica.

Acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Totodată, de către procurorul pe caz a fost dispusă efectuarea percheziției la domiciliul suspectului, unde a fost depistat un pachet de aproximativ 50 de gr în care se aflau droguri PVP, cântar electronic, pachețele zip-lok și obiecte confecționate artizanal destinate consumului de droguri.

Valoarea drogurilor pe piața neagră constituie circa 30 000 de lei.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

În continuare se petrec măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii și reținerii altor persoane implicate la săvârșirea infracțiunii.

Acțiunile de investigație și reținere au fost desfășurate de polițiștii Inspectoratului de poliție Botanica, sub conducerea procurorului Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica.

Noutăţile partenerilor

comentarii: