(video) Socialiștii au protestat la Direcția de Poliție, cerând eliberarea lui Igor Dodon. Batrîncea: „Este o crimă. Sandu va răspunde”

Socialiștii au protestat la Parlament și Direcția de Poliție, după ce fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut ieri pentru 72 de ore. Protestatarii au scandat: „Nu răfuielilor politice”, „Nu dictaturii”, „Jos Guvernul PAS”, „Vrem justiție corectă”, „Jos Maia Sandu”, „Jos hunta”. Protestatarii au cerut eliberarea ex-președintelui. Trecând pe lângă clădirea Guvernului, manifestanții au strigat „Rușine Gavrilița, Demisia”.

Foto: Captură de ecran

update Socialiștii protestează în capitală pentru eliberarea lui Igor Dodon.

update Batrîncea a cerut demisia președintelui Maia Sandu și a întregii guvernări și a declarat că PSRM va lupta pentru ca în Republica Moldova să existe libertate.

„Noi nu vom tolera aceste presiuni, răfuială politică. Vom lupta și vom apăra pe fiecare. Vom lupta ca în Republica Moldova să existe libertate”, a declarat Secretarul executiv al PSRM.

update „Prin minciună, manipulări au ajuns în fotolii. Au promis viață mai bună, dar în realitate dau miliarde pentru ministere, Președinție, Guvern, Curtea Constituțională. Și-au angajat rudele în funcții. Dau miliarde pentru funcționari, iar pentru bătrâni nu au bani. Aceste politici se numesc genocid. Ei fac tot posibilul pentru a umili cetățenii”, a mai menționat Batrîncea.

update „Știm că acțiunea de ieri, acest show, acest teatru ieftin, de ziua de naștere a Maiei Sandu, a fost un cadou politic, este o crimă, este o demonstrate că Republica Moldova a devenit stat capturat unde justiția deservește interesele și indicațiile politicienilor. Ei spun că Dodon a trădat țara, omul care a susținut biserica, care a vizitat fiecare localitate din această țara. Chiar și astăzi suntem urmăriți, pentru că Maia Sandu a zis că noi suntem pericolul țării. Jos Maia Sandu. Noi nu vom tolera aceste presiuni”, a declarat deputatul BCS, Vlad Batrîncea.

update „Trebuie să ieșim la proteste. Ei nu pot să ne închidă gurile la toți”, a spus Alexandr Odințov.

update „Președintele Dodon a stat pe baricate întreaga soarta lui politică. Președintele Dodon ajuta oamenii săraci, ajuta bisericile, era și este om credincios. Am ajutat oamenii cum am putut, dar am înțeles multe lucruri interesante cei care sunt acuma nu sunt a țării, ei nu lucrează pentru suveranitatea țării, în interesul țării, ei sunt trimiși să vândă țara. Ei parcă îs mulți, dar unul responsabil nu este. Dodon avea relații bune și cu Rusia și cu America, dar lor nu le-au plăcut”, a declarat membru al PSRM Nicolae Pascaru.

update „Încă o zi când viața în Moldova este și mai proastă. Ni se spune zilnic, că peste tot este rău, inflația este mare. Nu e așa. Noi avem cea mai mare inflație din regiune, cele mai mari prețuri din regiune, cel mai mare deficit bugetar din istoria R.Moldova, ceea ce înseamnă că peste câteva luni guvernarea nu va avea bani pentru salarii și pensii. Ne pare rău, dar prețul la gaz a fost solicitare să se majoreze, iar guvernanții spun că nu e problema noastră. Dar e problema noastră, pentru că gazul e produs strategic. Trebui să meargă de urgență să negocieze contractul. Dacă venim în iarnă fără gaz, nu știu ce mai facem”, a declarat Darovannaia.


Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți ieri după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, pledează nevinovat și spune că dosarul este unul politic „cusut cu ață galbenă”.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat încă acum o săptămână că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.


Pub