PSRM, după cererea Moldovagaz: Ne așteaptă o nouă scumpire a gazului, iar guvernanții PAS ne spun că nu e problema lor

„Prețurile cresc, gazul se scumpește din nou, iar în câteva luni, guvernarea nu va mai avea bani pentru a achita salariile și pensiile. Oameni buni, ieșiți în stradă”. Cu acest apel a venit deputatul PSRM, Alla Darovannaia, în timpul protestului organizat de socialiști, astăzi, în fața Parlamentului. Potrivit deputatei, argumentul Guvernului precum că nu se poate implica în reglementarea tarifului la gaz, pentru că Moldovagaz este un agent economic, nu este plauzibil.

Foto: socialistii.md

„Încă o zi când viața în Moldova este și mai proastă. Ni se spune zilnic, că peste tot este rău, inflația este mare. Nu e așa. Noi avem cea mai mare inflație din regiune, cele mai mari prețuri din regiune, cel mai mare deficit bugetar din istoria R.Moldova, ceea ce înseamnă că peste câteva luni guvernarea nu va avea bani pentru salarii și pensii.

„Ne pare rău, dar prețul la gaz a fost solicitare să se majoreze, iar guvernanții nu știu de ce de fiecare dată spun că nu e problema noastră, pentru că este un agent economic. Ba este problema noastră, pentru că gazul, energia electrică sunt produse strategice și pâinea la care Guvernul trebuie să se implice, să reglementeze prețurile. Trebuie să meargă de urgență să negocieze contractul, pentru a avea gaz și în continuare. Dacă venim în iarnă fără gaz, nu știu ce mai facem”, a declarat Darovannaia.

Tariful la gaz din 1 iunie ar putea fi de 24 de lei pe m3. Moldovagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. Astfel, conform proiectului calculelor prezentate, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie majorat de la 14 060 de lei până 22 229 pentru o mie de metri cubi sau cu 58,1%.


Pub