Avocați: Nu există temei juridic pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor și a Marinei Tauber

Avocații deputaților Ilan Șor și Marina Tauber susțin că Procuratura Generală nu are probe suficiente, pentru a cere ridicarea imunității parlamentare, cu atât mai mult pentru a-i cerceta penal. Ei au venit cu aceste precizări, ieri, după ședința Comisiei juridice a Parlamentului, ai căror membri au dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, ca celor doi lideri ai Partidului „Șor” să le fie retrasă imunitatea.

Foto: partidulsor.md

Avocatul Aureliu Colenco a menționat, după încheierea ședinței, că învinuirile aduse clienților lor sunt nefondate și lipsite de temei juridic.

„La ședința Comisiei juridice am prezentat toate probele necesare, de circa 450 de pagini, pe care le-am transmis fiecărui deputat. Au fost înaintate două capete de acuzare. Vă comunic că, în primul caz, există deja sentințe și au fost aplicate pedepse pe numele persoanelor care au comis aceste infracțiuni și noi vom demonstra acest lucru, în cadrul anchetei. În cazul celui de-al doilea cap de acuzare, am constatat că nu există probe suficiente, cu toate acestea, membrii comisiei juridice au votat pentru ridicarea imunității parlamentare”, a declarat avocatul.

Potrivit lui, în momentul de față, avocații dispun de toate actele necesare, care dovedesc nevinovăția Marinei Tauber și a lui Ilan Șor, pe care le vor prezenta atât la Procuratură, cât și în fața instanței de judecată. La rândul său, Marina Tauber, a declarat că, în pofida acestui fapt, ea și colegii săi de fracțiune vor susține, la ședința de plen a Parlamentului, solicitarea procurorului general interimar și vor vota pentru ridicarea imunității, deoarece nu au nevoie de ea și nici n-au nimic de ascuns.

„Noi nu ne temem de nimic și am zis și în cadrul Comisiei că vom colabora cu ancheta și suntem gata pentru orice procedură care se impune. Noi înțelegem că rolul actualei majorități parlamentare este să ridice mâna, atunci când le dictează Maia Sandu sau stăpânii lor străini. Cu toate acestea, la ședința Comisiei au fost oferite mai multe informații și detalii importante despre nume sonore care au participat la furtul miliardului și care ar trebui trași la răspundere”, a spus Marina Tauber.

Mai mult, ea a menționat că i-a înmânat procurorului general interimar pașapoartele pe care le deține, ca acesta să fie sigur că nu are de gând să fugă nicăieri, însă el a refuzat să le ia.

„Vreau, încă o dată, să declar în fața tuturor că eu nu am de gând să părăsesc țara, cum nu am avut de gând nici în anul 2019 și sunt gata să vin prima la Procuratura Generală cu mai multe informații care sper să-i intereseze pe procurorii responsabili de acest caz. Ilan Șor și întreaga noastră echipă suntem primii interesați ca cei vinovați de furtul miliardului să fie pedepsiți, iar adevărul să iasă la iveală”, a declarat Marina Tauber.

Menționăm că solicitarea procurorului general interimar va fi examinată în plenul Parlamentului, în cadrul ședinței de joi, 26 mai.


Pub