Deputații BCS boicotează comisiile parlamentare. Reidman: E o bătaie de joc, nu acceptă nicio propunere a opoziției. Vremurile bune nu mai vin

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că boicotează ședințele comisiilor parlamentare. Asta în contextul în care „proiectele propuse de BCS sunt avizate cu mare întârziere sau deloc de către Guvern, iar Parlamentul cu propriile mâini aruncă la gunoi poziția sa de organ legislativ într-o republică parlamentară”. Declarația a fost făcută de către deputatul Oleg Reidman, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Pe perioada acestei legislaturi parlamentare, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a venit cu 56 de inițiative legislative, dintre care doar două poartă caracter politic, celelalte fiind de ordin socio-economic, fiind foarte importante în aceste condiții. Însă Parlamentul în persoana majorității parlamentare așa și nu a putut sau nu a dorit să aibă relații reglementate cu Guvernul, pe care tot ei l-au numit și care își permite să tergiverseze elaborarea unor avize pentru proiectele noastre de legi. Prin urmare, niciunul dintre aceste proiecte nu e nici probat, dar nici măcar examinat, nici în comisiile parlamentare, nici în Parlament. Se ajunge la absurditate. Spre exemplu astăzi, după ce conducerea Parlamentului și a majorității de la guvernare au primit cartonaș galben de la instituțiile europene, cu privire la subiectul atitudinii față de opoziție, pe ordinea de zi a Comisiei economie, buget și finanțe au fost incluse trei proiecte elaborate de către deputații din blocul nostru. Unul dintre acestea, Proiectul nr.57, a fost înaintat încă în luna februarie și se referea la depunerea declarațiilor, de către persoanele fizice și juridice, în condițiile pandemiei. Acesta nu a fost examinat de Guvern, apoi a fost examinat cu mare întârziere și a primit aviz negativ. Astăzi este inclus în ordinea de zi atunci când nu mai este nevoie de el și și-a pierdut actualitatea”, a declarat deputatul Oleg Reidman, în cadrul unui briefing de presă..

„Nu putem aprecia aceste acțiuni altfel decât o bătaie de joc față de opoziție și ignorarea acesteia. Dar cel mai important lucru este că Parlamentul cu propriile mâini aruncă la gunoi poziția sa de organ legislativ într-o republică parlamentară, dăruind puterii executive practic tot ce se întâmplă în țară, iar de la faptul că inițiativele noastre sunt examinate cu întârziere sau delor, viața nu devine mai bună. Totuși, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au o anumită experiență în procesul de conducere și reacție la anumite provocări. În aceste condiții, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a decis să nu participe astăzi la ședințele comisiilor parlamentare”, a mai adăugat Reidman.

„În astfel de condiții, viața promisă, vremurile bune promise de oamenii buni nu vor veni niciodată”, a menționat deputatul.



Pub