Chișinăul respinge acuzațiile HRW că ar fi discriminat refugiații romi: Centrele sunt deschise pentru toți în egală măsură

Șeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei, Daniel Efros, respinge acuzațiie Human Rights Watch, potrivit cărora refugiații romi ar fi discriminați în centrele din Moldova. Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA acesta explică că „nu există vreo segregare pe bază de etnie”.

Foto: gov.md

„Nu sunt discriminați sau segregați. Centrele sunt deschise pentru toți în egală măsură, având un caracter temporar, motiv din care aceștia ar putea fi amplasați după o perioadă în alt loc. Referitor la condiții, având familii din câte 10-15 membri ei înșiși au cerut spații mai mari pentru a locui împreună, unde au și fost cazați”, a declarat Efros pentru UNIMEDIA.

Întrebat dacă a fost solicitat comentariul instituției, HRW menționând că Guvernul a refuzat să comenteze situația, acesta spune că nu a fost o astfel de solicitare.

Human Rights Watch a acuzat autoritățile Moldovei de discriminare a refugiaților romi.

Autoritățile moldovenești găzduiesc în mod deliberat majoritatea refugiaților romi separat de alții care fug de războiul din Ucraina, într-un mod care arată un tratament inegal și discriminatoriu, a declarat astăzi Human Rights Watch (HRW). „Pe fondul atitudinilor discriminatorii omniprezente față de romi, autoritățile guvernamentale au permis și, în unele cazuri, au îndrumat personalului și voluntarilor să refuze refugiaților romi locuința în unitățile administrate de Guvern”, se arată în comunicatul emis de organizației.


Pub