Diplomația rusă: Vom monitoriza situația pentru a ne asigura că drepturile fostului președinte al RM, Igor Dodon, sunt respectate

Rusia va monitoriza dacă drepturile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, vor fi respectate, după ce acesta ieri a fost reținut. Despre aceasta a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko, scrie presa rusă.

Foto: digi24.ro

„Considerăm că aceasta este o problemă internă a Republicii Moldova. Cu toate acestea, nu am vrea ca autorităţile aflate la putere să înceapă să-şi regleze conturile cu foşti concurenţi politici, profitând de situaţia actuală”, a spus Rudenko.

„De aceea, vom monitoriza cu atenţie că drepturile lui Igor Dodon în cadrul procedurilor judiciare sunt respectate şi conforme normelor internaţionale”, a mai declarat Andrei Rudenko.

Deputații PSRM, Vlad Batrîncea și Grigore Novac, au intrat în izolatorul de detenție, în care se află ex-președintele țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco, în timpul protestului din fața Direcției de Poliției. Parlamentarul a mai declarat că procurorul de caz, care îl investighează pe Igor Dodon, de asemena se află la fața locului.

Socialiștii au protestat la Parlament și Direcția de Poliție, după ce fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut ieri pentru 72 de ore. Protestatarii au scandat: „Nu răfuielilor politice”, „Nu dictaturii”, „Jos Guvernul PAS”, „Vrem justiție corectă”, „Jos Maia Sandu”, „Jos hunta”. Protestatarii au cerut eliberarea ex-președintelui. Trecând pe lângă clădirea Guvernului, manifestanții au strigat „Rușine Gavrilița, Demisia”.

Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți ieri după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, pledează nevinovat și spune că dosarul este unul politic „cusut cu ață galbenă”.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat încă acum o săptămână că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.

Kremlinul este îngrijorat de situația ce-l vizează pe fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care este „un susținător al relațiilor de prietenie cu Rusia”. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse.


Pub