Promovarea homosexualității, interzisă pe teritoriul Găgăuziei: Proiectul, aprobat unanim de deputații din Autonomie

Deputații Adunării Populare din Găgăuzia au aprobat astăzi un proiect de lege prin care se interzice promovarea homosexualității, inclusiv a marșurilor comunității LGBT.

Foto: Profimedia Images

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Adunării Populare a Găgăuziei. Proiectul de lege a fost votat unanim de către deputații din Autonomie.


Republica Moldova va avea pentru prima dată un bărbat de orientare sexuală netradițională, declarat ambasador. Este vorba despre Viorel Ursu. Coordonatoarea de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov a menționat că astfel „moldovenii vor vedea câte persoane LGBT avem printre politicienii și funcționării profesioniști și vor dispărea prejudecățile”. Totodată, activista a menționat că homosexualitatea unui om „nu are nicio treabă cu profesionalismul și calitățile sale umane”.

Flagul LGBT a fost afișat, la data de 17 mai, pe sediul ambasadei SUA la Chișinău, de ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, care este sărbătorită astăzi. „Ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți continuă să se confrunte cu discriminare, violență și stigmatizare pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale”, se arată în comunicatul emis de aceștia.


Pub