Reținerea lui Dodon, discutată la întâlnirea dintre PSRM și ambasadorul SUA: Socialiștii i-au spus că dosarul e fabricat pentru a insufla frica în opoziție
Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon s-a întâlnit astăzi la Parlament cu Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea și Olga Cebotari. În contextul ultimelor evenimente de pe arena politică a țării, aceștia au menționat „despre practica organizării acțiunilor de intimidare a reprezentanților opoziției, inclusiv a membrilor APLP-urilor, primarilor și consilierilor, deputaților din Partidul Socialiștilor”. „Cel mai vădit exemplu de răfuială politică ține de arestul fostului Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Dosarele fabricate sunt intentate la comandă de către guvernarea actuală, în scopul insuflării fricii în rândurile opoziției”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.
Foto: socialistii.md

La rândul său, oficialul american a adus asigurări că dosarul ex-Președintelui țării reprezintă un caz de rezonanță, evoluția căruia va fi monitorizată cu atenție de către partenerii americani, care vor veni, în scurt timp, cu o declarație în sensul corectitudinii gestionării dosarului.

În continuare, Olga Cebotari a pledat pentru o justiție corectă și echitabilă și a subliniat faptul că Partidul Socialiștilor nu va tolera o atitudine discriminatorie în raport cu membrii și adepții partidului, făcând apel la respectarea supremației legii.

Pe finalul întrevederii, Vlad Batrîncea a menționat că actuala majoritate parlamentară respinge cu înverșunare inițiativele propuse de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, nici un proiect de lege înaintat nefiind examinat în cadrul ședințelor plenare ale Parlamentului.

Tot astăzi, conducerea PSRM a discutat cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks.

Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți ieri după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, pledează nevinovat și spune că dosarul este unul politic „cusut cu ață galbenă”.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat încă acum o săptămână că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.


Pub