image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

PSRM, despre perchezițiile la Dodon: „Un show de doi bani, cu învinuiri grave și neprobate; E un cadou de ziua Maiei Sandu?”

Socialiștii califică perchezițiile organizate de procurori acasă la Igor Dodon drept „o campanie de intimidare a opoziției” și „un show de doi bani”, iar învinuirile aduse președintelui de onoare al PSRM „grave, neprobate și ridicole”.

„Ceea care are loc astăzi la fostul președinte Igor Dodon nu este decât un show de doi bani, ca și toată camania de intimidare a opoziției pentru a distrage atenția de la problemele cu care astăzi se confruntă societatea. Sunt multe învinuiri grave, neprobate, anterior vociferate de rerezentanții guvernării. Colegii noștri din teritoriu sunt supuși presiunilor mai ceva ca în perioada lui Plahotniuc”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea.

Socialiștii consideră că nu este întâmplător că aceste percheziții sunt organizate în ziua de naștere a președintelui RM, Maia Sandu.

„Este un show regizat demult, de aceea președintele RM, Maia Sandu, nu e în țară. Și toată țara observă că, chiar de ziua ei de naștere... îi dorim mult sănătate, se comit aceste show-uri. E un cadou politic, cadou banal?”, a întrebat Bătrâncea.

Acesta a îndemnat ambsadorii și reprezentanții misiunilor diplomatice să se implice în acest caz.

„Trebuie să ia act și să vină cu același mesaj cu care veneau în 2019 când o guvernare admitea fărădelegi, Astăzi, în raport cu Igor Dodon se folosesc fraze tari: „grup criminal organizat”. Cei care fac parte din grupul criminal organizat acum sunt la libertate. Ați uitat atât repede, dragi guvernanți și ambasadori?, a adăugat Vlad Bătrâncea.

Precizăm că în această dimineață procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS au descins percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, dar și în alte locații care îi aparțin direct sau prin interpuși.

Potrivit surselor Jurnal, percheziții au loc la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-un penthouse din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, trădare de patrie și finanțare de către un grup criminal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: