image
Sursa foto: partidulsor.md

Comisia juridică a Parlamentului a aprobat rapoartele asupra cererilor privind ridicarea imunității lui Șor și Tauber

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, la ședința de astăzi, rapoartele pentru cererile depuse de Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților din Fracțiunea Partidului Politic ”ȘOR”, Marina Tauber și Ilan Șor.

Potrivit art. 96 și 97 din Regulamentul Parlamentului, în urma examinării cererii Procurorului General, Comisia juridică, numiri şi imunităţi întocmeşte un raport pe care îl prezintă Biroului permanent. Acesta se înscrie cu prioritate în ordinea de zi și se supune examinării şi aprobării de către Parlament în cel mult 7 zile.

Amintim că cele patru demersuri ale Procuraturii Generale, care se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, au fost adresate, la 19 mai curent, Președintelui Parlamentului și trimise spre examinare în comisia de profil.

Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: