image
Sursa foto: censor.net

VIDEO: Pustii și cu tăblițe cu atenționare „minat” - așa arată acum plajele din Odesa

În Odesa, sezonul estival este marcat de incertitudine. Din cauza tirurilor de artilerie rusă, mai toate localurile de agrement din oraș au fost nevoite să se închidă. Plajele, care în alți ani la această vreme erau pline de lume, stau acum minate. Unii localnici mai curajoși fac băi de soare pe plăci de beton.

Pustii și cu tăblițe cu atenționarea "minat". Așa arată acum plajele din Odesa, unde vin acum doar cei, care nu mai pot sta acasă.

Sezonul estival în Odesa începe în mod tradițional pe 1 mai, când de regulă vin mulți turiști din diferite colțuri ale Ucrainei. Anul acesta însă totul este diferit - plajele sunt minate.

Nu este sigur să te afli acum pe coastă, deoarece plajele sunt bombardate cu rachete și din larg, și din aer. Acum câteva zile, rușii au tras într-un centru de agrement din Zatoka, iar patru persoane au fost rănite pe loc. Unei copile de șase ani i-a fost amputat un picior pentru că peste acesta îi căzuse o placă de beton.

„Plajele din Odesa sunt minate, este minată și coasta. Rachetele pot cădea pe plajă și vă puteți imagina consecințele. De aceea, aș spune că sezonul estival din Odesa, pe costa Cernomorsk nu este indicat și chiar aș spune că este primejdios”, afirmă Serghei Bratiuc, secretar de presă al administrației militare a orașului Odesa.

Din cauza tirurilor permanente, majoritatea localurilor de agrement au fost nevoite să se închidă. Oamenii de afaceri suportă pierderi, iar personalul rămâne fără un loc de muncă. Vladimir Osadciuc este proprietarul unei baze de odihnă cu restaurant și plajă. Bărbatul spune că îndată ce rușii au atacat Ucraina, oamenii au început să anuleze rezervările. Pagubele sunt estimate la sute de mii de hrivne.

„Imediat au fost anulate toate rezervările, inclusiv pentru sezonul de vară. Întrucât hotelul nu poate sta iarna fără căldură, fără pază, fără susținere, sigur că noi am cheltuit pentru aceste aspecte foarte mulți bani. Iarna asta a însemnat cheltuieli de aproximativ 150 - 200 de mii pe lună, iar vara această cifră va fi de 1150”, spune Vladimir Osadiuc, proprietarul unei baze de odihnă din Odesa.

Omul de afaceri este convins însă că Ucraina va învinge și că îndată ce se va încheia războiul, turiștii vor veni în număr și mai mare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: