Kremlinul, îngrijorat de dosarul pe numele fostului președinte al RM, Igor Dodon: Sperăm să se respecte legea

Kremlinul este îngrijorat de situația ce-l vizează pe fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care este „un susținător al relațiilor de prietenie cu Rusia”. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitrii Peskov, citat de presa rusă.

Foto: Vladimir Putin și Igor Dodon/facebook

„În primul rând, vreau să menționez că acest caz ține de treburile interne ale Republicii Moldova.

În al doilea rând, suntem, desigur, îngrijorați că o astfel de practică este aplicată în adresa unui susținător al dezvoltării relațiilor prietenoase și reciproc avantajoase cu Federația Rusă.

Sperăm că drepturile legale ale lui Igor Dodon vor fi respectate”, a declarat Peskov.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins astăzi dimineață cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Deși mai multe surse media au scris că Igor Dodon ar fi fost reținut, reprezentanții procuraturii au negat informația și au menționat că „la moment acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat încă acum o săptămână că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.


Pub