„Sau la bal, sau la spital”. Sociologul Dan Dungaciu, despre „ce a făcut actuala guvernare astăzi în raport cu Dodon și ce trebuie să înțeleagă”

Sociologul român Dan Dungaciu consideră că acțiunea în privința fostului șef de stat Igor Dodon, demarată astăzi de actuala guvernare va avea un impact major asupra imaginii acesteia. „Dacă se oprește la marginea drumului sau rezultatul nu va fi cel așteptat de o bună parte a suporterilor actualei guvernări, mai bine n-ar fi demarat această acțiune, pentru că va exploda în fața actualei guvernări”, a comentat sociologul.

Foto: FB

„Ce s-a întâmplat astăzi cu Igor Dodon poate fi un semn important pe care guvernarea l-a dat. Nu m-aș grăbi cu concluziile pentru că e prea devreme să le pronunțăm.

Dar ce a făcut actuala guvernare astăzi în raport cu Dodon, trebuie să înțeleagă faptul că este „sau la bal sau la spital”.

Dacă se oprește la marginea drumului sau rezultatul nu va fi cel așteptat de o bună parte a suporterilor actualei guvernări mai bine n-ar fi demarat această acțiune pentru că va exploda în fața actualei guvernări și evident va dezamăgi și mai mult electoratul proeuropean din Republica Moldova”, a explicat Dan Dungaciu.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins astăzi dimineață cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Deși mai multe surse media au scris că Igor Dodon ar fi fost reținut, reprezentanții procuraturii au negat informația și au menționat că „la moment acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare”.

Kremlinul s-a arătat îngrijorat de situația ce-l vizează pe fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care este „un susținător al relațiilor de prietenie cu Rusia”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat încă acum o săptămână că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.


Pub