‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina cere ajutor pentru a exporta pe mare grânele: „Ne-ar lua până la 7...

Ucraina cere ajutor pentru a exporta pe mare grânele: „Ne-ar lua până la 7 ani să exportăm producția pe calea ferată sau rutier”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comunitatea internațională ar trebui să ajute la asigurarea unui coridor pe mare pentru trecerea în siguranță a navelor care exportă produse agricole din orașul-port Odesa pentru a ajuta Ucraina și a evita foamea în lume, a declarat prim-vicepremierul ucrainean Iulia Sviridenko luni, pentru BBC, scrie agrobiznes.ro.

„Ne-ar lua 5, 6, 7 ani ca să exportăm toate aceste producții agricole pe calea ferată sau rutier. Așa că, în acest moment, este extrem de important pentru noi să deblocăm porturile maritime”, a declarat Sviridenko.

„Avem nevoie de o garanție de la parteneri, desigur că este o garanție de apărare, o garanție de securitate”, a mai spus prim-vicepremierul ucrainean.

Ucraina, al patrulea mare exportator mondial de cereale, a fost forţată de invazia rusească să îşi redirecţioneze livrările de cereale pe calea ferată via graniţele de vest cu Polonia, Slovacia sau România, sau prin intermediul barjelor prin micile porturi de la Dunăre.

Însă Ucraina trebuie să mute 20 de milioane de tone de cereale înainte de următoarea recoltă, care este la mai puţin de trei luni, pentru a evita blocajele şi o criză alimentară globală.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›