image
Sursa foto: ria.ru

Republica Moldova, inclusă într-o listă a Kremlinului privind statele care „discriminează” presa rusă

Republica Moldova se află printre statele care, în opinia regimului de la Moscova, „discriminează” presa rusă. Lista a fost întocmită de o comisie din cadrul Dumei ruse de stat.

„Comisia privind intervenția străină a analizat informațiile din ultimii cinci ani cu privire la acțiunile discriminatorii și la represiunea directă împotriva presei și jurnaliştilor ruși din străinătate. După cum s-a dovedit, 13 țări se comportă cel mai agresiv - Letonia, Franța, Moldova, Polonia, Lituania, Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, Georgia, Germania, Canada, Estonia și România. Liderii în numărul de incidente sunt Letonia, Ucraina și Franța”, a declarat președintele comisiei, Vasilii Piskariov.

Acesta a adăugat că, de câțiva ani, Occidentul ar crea în mod deliberat „condiții insuportabile” pentru munca jurnaliștilor ruși și că reprezentanți ai presei ruse ar fi reținuți și urmăriți penal pentru activitățile lor profesionale.

Potrivit lui Piskariov, măsurile de răspuns ale Rusiei „par mult mai umane și civilizate” în comparație cu „războiul informațional” declanșat de țările occidentale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: