image
Sursa foto: Profimedia Images

Presa rusă: Soldații ucraineni de la Azovstal vor fi judecați de un „tribunal internațional” în Donețk

Toți soldații ucraineni care s-au predat la combinatul siderurgic Azovstal sunt deținuți pe teritoriul autoproclamatei Republici Populare Donețk și vor fi judecați de un „tribunal internațional”, a declarat liderul acestei republici, Denis Pușilin.

„Prizonierii de la Azovstal sunt deținuți pe teritoriul Republicii Populare Donețk. De asemenea, pe teritoriul republicii este plănuită organizarea unui tribunal internațional”, a afirmat Denis Pușilin, potrivit Interfax, citat de Digi24. 

Pușilin a mai adăugat că „în prezent se lucrează la documentul de înființare a tribunalului”.

Pe 20 mai, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video cu luptătorii ucraineni de la Azovstal, care s-au predat forțelor ruse.

În total, s-au predat 2.439 de soldați, membri ai Batalionului Azov și ai armatei ucrainene, mai scrie Interfax, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov. 78 dintre aceștia sunt femei, a mai spus Konașenkov, precizând că au fost și străini printre cei care s-au predat.

Comandantul Batalionului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, într-un scurt mesaj video filmat în incinta combinatului siderurgic Azovstal, că guvernul de la Kiev a dat ordinul de a înceta lupta pentru apărarea Mariupolului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: