image
Sursa foto: Profimedia

PSG a ales înlocuitorul lui Mauricio Pochettino. Prioritatea campioanei Franței

Paris Saint-Germain l-a demis sâmbătă pe directorul sportiv Leonardo, imediat după ce a sărbătorit câștigarea titlului cu numărul zece în Ligue 1.

Demiterea brazilianului în vârstă de 52 de ani, aflat în funcţie din 2019, a venit la câteva ore după ce starul francez Kylian Mbappe și-a prelungit contractul până în 2025.

Portughezul Luis Campos va fi noul director sportiv al campioanei Franţei. Campos a trecut pe la Lille şi AS Monaco (unde s-a intersectat cu Kylian Mbappe).

Presa franceză anunță că antrenorul argentinian Mauricio Pochettino (50 de ani) va fi demis de la PSG, deși mai are contract până în vara anului 2023.

Venit la Paris în ianuarie 2021, Pochettino a câștigat trei trofee: titlul în Ligue 1 (2022), Cupa Franței (2021), Supercupa Franței (2021).

Marele obiectiv pentru PSG în sezonul 2022-2023 este să câștige UEFA Champions League, iar Mauricio Pochettino nu ar fi primit un vot de încredere la clubul condus de către Nasser Al-Khelaifi.

Potrivit Le Parisien, prioritatea lui PSG pentru funcția de antrenor este portughezul Ruben Amorim (37 de ani), care o pregătește în prezent pe Sporting Lisabona.

Ruben Amorim mai are contract cu Sporting până în vara anului 2024, dar are o clauză de reziliere în valoare de 30 de milioane de euro.

La doar 37 de ani, tehnicianul portughez are deja un CV foarte bun: titlul cu Sporting în 2021, trei Cupe ale Ligii Portugaliei (două cu Sporting, una cu Braga) și Supercupa Portugaliei cu Sporting (în 2022).

Sistemul de joc preferat de către Ruben Amorim este 3-4-3. În acest sezon, numele antrenorului a mai fost vehiculat pentru echipele RB Leipzig, Manchester United, Leicester sau Leeds.

Le Parisien anunță că înlocuirea lui Mauricio Pochettino cu Ruben Amorim va fi oficializată în maximum două săptămâni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: