Consiliul Superior al Procurorilor va propune Maiei Sandu demiterea lui Stoianoglo din funcția de procuror general

Foto: Procuratura Generală

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a examinat Raportul Comisiei de evaluare a performanțelor lui Alexandr Stoianoglo. Prin urmare, procurorul general suspendat a primit calificativul „nesatisfăcător”. CSP urmează să propună acum președintei Maia Sandu demiterea acestuia.

Președinta Consiliul Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, a declarat în cadrul ședinței că lui Alexandr Stoianoglo i se acordă calificativul „nesatisfăcător” pe perioada mandatului de procuror general, și, în cele din urmă, se propune președintei Maia Sandu eliberarea dânsului din funcția de procuror general.

Alexandr Stoianoglo a declarat: „Membrii CSP cunosc că niciodată nu am promovat o persoană loială mie. Viitorul Procuraturii depinde de decizia dumneavoastră – procurori profesioniști – sau vom avea o procuratură independentă și vă asigur că în activitatea mea de procuror general, ărocuratura a fost independentă și nu a avut nici o influență din partea politicului, nici o implicare. Nu am pornit nici un dosar la comandă, nici un dosar politic etc”.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general în luna octombrie 2021.

Dânsul este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent, favorizarea unui grup criminal organizat, dar și încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente