Cinci lucruri pe care să le știi despre cea mai „misterioasă” parte a corpului feminin – clitorisul

deon-black-nykbGgCHXA4-unsplash-1102×473
Foto: unsplash.com

Clitorisul, conform opiniei mele, este cea mai fenomenală parte a corpului feminin (când e vorba despre plăcere). Dacă ar fi să cercetăm universul senzațiilor sexuale feminine, atunci cu siguranță clitorisul ar fi nucleul acestuia. Această parte a corpului este destinată exclusiv plăcerii, însă , cu părere de rău, din cauza dimensiunii mici și a poziționării, importanța sa a fost subestimată de către femei și bărbați până la mijlocul secolului al XX-lea, scrie sexplicații.md.

Dacă Columb a descoperit America, atunci Colombo a descoperit clitorisul (cel puțin, cercetătorul italian, în 1559, a afirmat că a identificat această parte a corpului feminin. Cu toate acestea, studierea nucleului senzațiilor sexuale feminine a fost amânată până la mijlocul secolului trecut.

Cuvântul clitoris a pătruns în lexicul românesc prin intermediul limbii franceze, fiind împrumutat din limba latină.

Dacă încă nu știți unde se află clitorisul, nicio grijă, noi l-am găsit. Clitorisul se găsește în vârful vulvei, în punctul în care se întâlnesc labiile interioare. Acest pliu de piele este cunoscut sub numele de gluga clitoridiană.

Clitorisul este ca un aisberg (noi vedem doar cea mai mică parte din el)

Clitorisul este de formă cilindrică, fiind alcătuit din trei regiuni principale: rădăcină (sau peduncul), corp și gland. Clitorisul poate avea o lungime totală de până la 10 cm (inclusiv 3-5 cm – lungimea rădăcinilor) și 0,5-0,7 cm în grosime. Datele unui studiu din 1992, realizat de Verkauf, Barry S., au arătat că lungimea sumară a glandului și corpului constituie 1,6 cm ± 0,4 cm.

Clitorisul își schimbă dimensiunea (poate crește de la 50 până la 300 %)

La fel ca penisul, atunci când este stimulat, sângele ajunge la clitoris și îl excită, mărindu-i astfel dimensiunea. Clitorisul nu este singura parte a vulvei care se schimbă atunci când este stimulată. Și vaginul se lărgește și se adâncește. Conform unor studii, 70-80 % dintre femei necesită stimularea clitorisului pentru obținerea orgasmului.

Punctul G și orgasmele de penetrare sunt clitoridiene 

Punctul G și penetrarea se referă la stimularea părții interne ale clitorisului. Alli Sebastian Wolf menționează că, în 2009, o mică echipă de cercetători francezi au efectuat prima cartografie ecografică a unui clitoris erect și au ajuns la concluzia de mai sus. Cel mai trist aspect ține de faptul că tehnologia pentru efectuarea cercetării exista de ani de zile.

Fiecare clitoris este unic 

Ele au culori diferite, de la roz pal, la negru, pot avea diferite dimensiuni, forme unice și un grad individual de sensibilitate.

Este o parte a corpului uman care nu îmbătrânește 

Un clitoris de 80 de ani arată și funcționează la fel ca unul de 20 de ani. În același timp, clitorisului continuă să crească toată viața, respectiv, ar putea fi de 2,5 ori mai mare la 90 de ani decât în anii de adolescență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente