Sandu respinge acuzațiile că ar fi „chiulit” de la 9 mai: Am avut o urgență medicală

Șefa statului, Maia Sandu, explică de ce a nu fost prezentă la evenimentele de 9 mai și respinge acuzațiile că ar fi fost un alt motiv decât cel anunțat de Președinție. „Am avut o urgență medicală și din păcate nu am putut să fiu prezentă la evenimentele din acea zi”, a declarat Sandu la emisiunea Bună seara de la Moldova 1.

Foto: UNIMEDIA

„Am avut o urgență medicală și din păcate nu am putut să fiu prezentă la evenimentele din acea zi. Inclusiv, întâlnirea cu domnul Secretar General al ONU a trebuit să o amân pentru a doua zi, chiar dacă este doar a doua vizită în 30 de ani a domnului secretar general ONU. Se întâmplă, se poate întâmpla oricui”, a spus Sandu.

Întrebată dacă „nu a fost un pas tactic”, președinta răspunde: „nu, nu am vreo problemă”.

Șefa statului, Maia Sandu, nu a participat din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Atunci, serviciul de presă al Președinției a anunțat că la fel se anulează întrevederea și conferința de presă comună cu António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite.

„Doamna președintă a trebuit să-și schimbe orarul din motive de sănătate”, a orecizat prim-ministra, Natalia Gavrilița, întrebată dacă Maia Sandu a absentat la „din cauza motivului anunțat sau de alt gen”. „Suntem o echipă unită și după cum vedeți, am putut prelua în totalitate toate elemente programului”, a mai spus Gavrilița.


Pub