Mișcări tectonice în rețeaua restaurantelor La Plăcinte. Acțiunile au ajuns la o firmă deținută de un cetățean rus

21 Mai 2022, 10:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2022, 10:37 // Actual //  Lupu Eduard

Omul de afaceri basarabean Andrei Tranga și grupul Trabo-Plus din Republica Moldova, asociații companiei Andy’s Pizza SRL din România, care operează lanțul local de restaurante La Plăcinte, au decis, cu circa o săptămână înaintea invaziei Rusiei asupra Ucrainei, să își cedeze participațiile la companie unei firme înregistrate în Federația Rusă. Andrei Tranga și Trabo-Plus au hotărât atunci să cesioneze 100% din capitalul Andy’s Pizza SRL firmei Food Traditions LLC, cu sediul la Moscova, contra sumei de 304.410 euro, potrivit termene.ro, citat de profit.ro.

Food Traditions LLC a fost înființată în decembrie 2021 și este controlată și condusă de cetățeanul rus Vitalie Postu, conform bazei de date cu firme rusești. Firma are un capital de aproape 25 milioane ruble (circa 370.000 euro, la actualul curs de schimb). După 2 luni, pe 19 aprilie, noul asociat unic al operatorului La Plăcinte, Food Traditions LLC, a decis la rândul său să cedeze compania din România unei societăți din Republica Moldova, la același preț, de 304.410 euro. Astfel că, în prezent, Andy’s Pizza SRL este controlată integral de către Întreprinderea Lumea Gustului SRL din Chișinău.

Potrivit infodebit.md, asociat și administrator unic al Întreprinderii Lumea Gustului SRL este tot Vitalie Postu, proprietarul și conducătorul Food Traditions LLC. Anterior, Întreprinderea Lumea Gustului SRL fusese controlată de Natalia Tranga, soția lui Andrei Tranga. Solicitările de comentarii și precizări ale Profit.ro, transmise pe adresele publice de e-mail ale Andy’s Pizza de la București și Chișinău, nu au primit răspuns până la acest moment. Cele mai recente informații publice disponibile arată că în 2020, anul pandemiei COVID-19, Andy’s Pizza SRL din România a înregistrat pierderi de peste 4,3 milioane lei, față de profitul net modic de circa 67.000 lei din 2019, iar cifra de afaceri i-a scăzut la jumătate, de la peste 24 milioane lei la 12,1 milioane lei.

Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a fost lansat în 1999 în Republica Moldova și a intrat pe piața românească în 2013. În prezent, potrivit datelor oficiale, firma Andy’s Pizza SRL are 5 puncte de lucru, toate în București.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 07:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 07:21 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul Planului Economic și de Investiții al Parteneriatului Estic (PEI), Uniunea Europeană a anunțat mobilizarea unui fond de 1,2 miliarde de euro pentru investiții în Republica Moldova. Această inițiativă, care include 365 de milioane de euro sub formă de granturi, reprezintă un sprijin substanțial pentru dezvoltarea socio-economică și implementarea reformelor în țară.

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a subliniat importanța parteneriatului dintre UE și Republica Moldova, menționând că UE este principalul partener de dezvoltare și cel mai mare donator de asistență financiară pentru țară. Asistența financiară și tehnică oferită de UE prin diverse instrumente, cum ar fi Instrumentul de Vecinătate, cooperarea pentru dezvoltare și cooperarea internațională, sprijină eforturile de reformă și dezvoltare ale Moldovei.

Într-un context marcat de criza gazelor din toamna anului 2021 și de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, UE a acordat un pachet de asistență macrofinanciară pentru Moldova în aprilie 2022. Acest pachet este disponibil în perioada 2022-2024 și susține programul de reforme al țării, concentrându-se pe domenii precum economia, instituțiile, statul de drept, securitatea, sustenabilitatea mediului și a climei, transformarea digitală, egalitatea de gen și incluziunea socială.

Prin intermediul PEI, lansat în 2021, UE și-a propus mobilizarea unui total de până la 17 miliarde de euro până în 2027, în cooperare cu instituțiile financiare internaționale. În cazul Moldovei, UE a reușit deja să mobilizeze 1,2 miliarde de euro în investiții, inclusiv granturi în valoare de 365 de milioane de euro.

În plus, proiectul UE pentru IMM-uri, care alocă 8 milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru sprijinirea antreprenoriatului, este un alt exemplu al angajamentului UE în consolidarea mediului de afaceri și îmbunătățirea climatului investițional în Moldova.

Prin inițiative precum aderarea la Programul Piața Unică și Programul Europa Digitală, Republica Moldova beneficiază de acces la programe și fonduri în valoare de miliarde de euro în domeniile digitalizării, cercetării și inovării, sprijinind astfel modernizarea și dezvoltarea durabilă a țării.

În contextul acestei ample colaborări, lansarea „Platformei de parteneriat pentru Republica Moldova” reprezintă un alt efort concertat pentru sprijinirea Moldovei în implementarea reformelor necesare pentru modernizarea statului și consolidarea instituțiilor sale în fața provocărilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău