Un tânăr moldovean a murit sufocat într-un tomberon cu haine second hand din Italia

Un cetățean moldovean de 29 ani, plecat la lucru în Italia, și-a găsit sfârșitul într-un tomberon cu haine second hand în care a încercat să pătrundă. Bărbatul nu era un om fără adăpost, avea un loc bun de muncă și familie, scrie Roitalianul.

Foto: poza simbol

Tânărul, care avea și cetățenia română, nu era om fără adăpost și era angajat în câmpul muncii. Victima avea și o familie, precum și propria casă la Mestre. Cei apropiați au denunțat dispariția tânărului cu câteva zile înainte de a fi depistat mort.

Cadavrul a fost observat de un trecător. Acesta era cu capul într-un tomberon cu haine donate pentru ajutoare umanitare.

Oamenii legii și medicii, chemați la fața locului, nu au putut decât să constate decesul bărbatului. A fost necesară și intervenția salvatorilor, care au tăiat tomberonul metalic pentru a descarcera victima.

Potrivit imaginilor obținute de pe camerele de supraveghere, moldoveanul a ajuns în zonă împreună cu un amic, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 14 mai.

La un moment dat, bărbatul de 29 de ani a încercat să între în tomberonul Caritas cu haine folosite, dar nu i-a reușit. O nouă încercare i-a reușit să bage doar capul. Cel mai probabil că acesta a fost blocat de către capacul extern al tomberonului, iar presiunea pusă pe bărbat nu i-a mai permis să respire. Tânărul a murit sufocat.

Anchetatorii încearcă să înțeleagă de ce bărbatul moldovean voia să ia haine din tomberonul Caritas, având în vedere că nu era un om al străzii, ci chiar avea un loc de muncă bine plătit, o casă și familie.

Potrivit presei din Italia, acesta nu este primul accident de acest gen. În anul 2005, un cetățean român de 28 de ani a avut parte de același sfârșit, în provincia Como din Lombardia, iar cu numai o lună înainte de această tragedie a murit în același mod și o adolescentă, în vârstă de numai 15 ani, la Milano.

Acum doi ani, la Boltiere, provincia Bergamo din Lombardia, Italia, un copil de numai 10 ani a decedat încercând să pătrundă și el într-un astfel de tomberon.


Pub