(foto/video) 80 de ani de la nașterea lui Mihai Dolgan. BNM lansează o monedă comemorativă: Declarațiile emoționante ale membrilor familiei marelui muzician

„De ce plâng chitarele” este melodia care a devenit istorie, autorul acesteia și fondatorul trupei Noroc, Mihai Dolgan ar fi împlinit în luna martie 80 de ani. Cu acest prilej, Banca Națională a Moldovei pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic o monedă comemorativă. La fel, familia acestuia și colegii de breaslă au venit cu câte un mesaj.

Foto: Captură video

Mihai Dolgan a fost compozitor, instrumentist, interpret de muzica ușoară, fondator al formației legendare „Noroc” (1967), conducător al ansamblului vocal – instrumental „Contemporanul” (1974), laureat al numeroaselor premii naționale și internaționale, „Artist Emerit”, „Artist al Poporului”, deținător al „Ordinului Republicii” .

„Era etalonul generației noastre” spune compozitorul, Liviu Știrbu. De către nepotul său Mihai Dolgan este numit „un monarh al muzicii”. Întreaga familie Dolgan vorbește cu drag despre muzicianul cu o soartă deloc ușoară.

Moneda din argint are valoarea nominală de 50 lei și un tiraj de 500 unități și va completa seria „Personalități”.


Moneda comemorativă, ambalată în capsulă de metacrilat transparentă și în cutie de prezentare, este însoțită de certificatul de autenticitate care conține un QR cod, în care este stocată informația despre monedă. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.


Pub