Cum comentează PSRM demisia lui Serghei Afanasenco – președintele fracțiunii în Consiliul Municipiul Chișinău

Serghei Afanasenco
Foto: old.mts.gov.md

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din cadrul Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Serghei Afanasenco, a anunțat ieri, 19 mai 2022, că părăsește fracțiunea și va activa în calitate de consilier independent. Declarația a fost făcută pentru realitatea.md.

Afanasenco Serghei a părăsit formațiunea după ce un coleg din partid l-a amenințat cu agresiune fizică în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău din data de 19 mai 2022.

„Vreau să vă anunț că, de astăzi, sunt consilier municipal independent și părăsesc rândurile fracțiunii PSRM din cauza motivelor care s-au adunat nu doar astăzi. Motive sunt multe, dar cel mai important este lipsa democrației în PSRM, a disciplinei, a simțului înțelegerii echipei și atitudinea personală față de mine. Aici nu mă refer la faptul că nu sunt respectat, însă la amenințări cu răfuiala fizică din partea unui consilier al Partidului Socialiștilor în adresa mea. Nimic nu se schimbă. Voi lucra mai departe in calitate de consilier municipal în cadrul CMC”, a relevat Serghei Afanasenco.

Astăzi, 20 mai, Partidul Socialist din Republica Moldova a venit cu o reacție față de anunțul declarat de către consilier.

„Noi cunoaștem de mai mult timp despre faptul că domnul Afanasenco căuta insistent pretexte de a face acest gest. Considerăm că domnul Afanasenco are obligația morală să respecte alegătorul care i-a oferit acest mandat. În situația creată există două posibilități destoinice pentru domnia sa: să-și depună mandatul sau să revină în echipa care l-a promovat. Loc de dialog mereu poate exista”, menționează reprezentanții fracțiunii.

Amintim că Serghei Afanasenco este unul dintre foștii miniștri ai tineretului și sportului. Acesta a fost deputat în Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, ulterior regăsindu-se și pe lista lui Renato Usatîi.


Reamintim că Serghei Afanasenco, unul dintre foștii miniștri ai tineretului și sportului, în 2019, a fost numit șef de fracțiune a PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente