Grosu: „Obișnuiți-vă că în Moldova orice cetățean poate protesta în fața guvernului, a parlamentului sau a președinției. Și chiar și în fața ambasadelor”

grosu
Foto: captură ecran

Președintele parlamentului, Igor Grosu, a declarat că cetățenii Republicii Moldova sunt liberi și au dreptul să protesteze oriunde își doresc, drept răspuns pentru purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharoza, care a criticat protestele din fața ambasadei ruse la Chișinău.

„Un apel către toate misiunile diplomatice – domnilor diplomați, obișnuiți-vă că cetățenii au dreptul de a protesta în Moldova! Nu am auzit pe nimeni care a dorit să părăsească ambasada și nu a putut. Obișnuiți-vă cu asta și anume că în Moldova orice cetățean poate protesta în fața guvernului, a parlamentului sau a președinției. Și chiar și în fața ambasadelor. Dacă acest lucru eșuează în țările voastre, să știți că toată lumea o poate face în Republica Moldova”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Teritoriul Libertăţii”.

Declarațiile lui Grosu vin după ce purtătoroarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a criticat autoritățile de la Chișinău pentru protestele regulate din fața ambasadei ruse la Chișinău și pentru alte acțiuni care, potrivit ei, nu corespund statutului de stat neutru pe care și-l atribuie Moldova.

„Unele acțiuni și declarații ale oficialilor de la Chișinău pun la îndoială angajamentul real al conducerii țării față de statutul neutru al republicii, respectul pentru drepturile și interesele locuitorilor acesteia, parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia”, a declarat aceasta.

Zaharova a mai adăugat că, deși autoritățile moldovenești nu au anunțat acest lucru, diverse structuri ale țării aplică efectiv sancțiuni occidentale antiruse în sectorul bancar și în domeniul reexportului de mărfuri rusești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente