image
Sursa foto: border.gov.md

În PTF Sculeni a fost depistat un șofer cu permisul falsificat: Ce a declarat bărbatul la audieri

Un cetățean străin este documentat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate. Acesta s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere românesc ce nu corespundea unui act autentic. Cazul a fost înregistrat ieri, 18 mai 2022, în punctul de trecere a frontierei Sculeni.

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat un bărbat de 47 de ani, domiciliat în județul Iași, România. Acesta se afla la volanul mașinii personale. În timpul verificărilor, cu tehnica specială din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că permisului de conducere îi lipsesc anumite elemente de protecție, fapt ce demonstrează că nu este veridic.

Audiat, șoferul a declarat că și-a perfectat permisul în Germania, prin intermediari, contra sumei de 300 de euro.

În repercusiune, actul a fost ridicat și transmis către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestuia. Bărbatul și-a continuat drumul în calitate de pasager, iar automobilul a fost transportat pe o platformă specială.

În continuare se efectuează cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei. În dependență de rezultate se vor lua măsurile legale ce se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: