marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCum să alegeți varianta optimă de control al dăunătorilor din livezi

Cum să alegeți varianta optimă de control al dăunătorilor din livezi

Recomandate

Dăunătorii sunt prezenți în plantațiiloe horticole perene pe tot parcursul sezonului. Prin urmare, controlul lor în timp util și eficient este o componentă integrală și foarte importantă a tehnologiei pentru obținerea recoltelor bogate de fructe.

Având în vedere acest lucru, UKRAVIT SCIENCE PARK oferă o gamă largă de produse pentru protecția plantelor, inclusiv insecticide pentru combaterea dăunătorilor din livezi. Produse care vă vor ajuta la evitarea pierderilor de recoltă și la obținerea profitului așteptat la sfârșitul sezonului.

După cum știți, adevăratul flagel al tuturor fermierilor este amenințarea lepidopterelor, deoarece dăunătorii din această clasă pot provoca reduceri grave a randamentului culturilor de fructe.

Pentru ca fermierii să facă față cât mai eficient acestei probleme, UKRAVIT SCIENCE PARK în sezonul agricol 2022 introduce pe piața din Moldova un insecticid cu proprietăți translaminare – Turil.

Acesta este un produs care vizează controlul dăunătorilor lepidopterelor din plantațiile pomicole și podgorii. În livezi, insecticidul se descurcă perfect cu problemele pe care le provoacă viermele fructelor, moliile miniere, molii tortricide (omizi).

În ceea ce privește podgoriile, oferă o protecție fiabilă împotriva moliei viței de vie și moliei strugurilor, dar și a altor dăunători. În plus, produsul poate proteja leguminoasele de buha verzei și albilițe, precum și pentru a proteja rapița de buha verzei și albiliță.

Printre alte avantaje ale insecticidului este compatibilitatea sa ridicată cu preparatele biologice.

O altă noutate a companiei, care, fără îndoială, își va ocupa locul cuvenit în sistemele de protecție a livezilor multor fermieri, este insecticidul de contact Antigusin.

Principalele avantaje ale insecticidului sunt o gamă extrem de largă de dăunători menținuți sub control, precum și un efect rapid de „knockdown”.

Produsul se descurcă cu brio cu dăunătorii din livezi, cum ar fi viermele fructelor, molii tortricide, molia frunzelor de măr, viespea merelor și multe altele.

În plus, Antigusin este utilizat împotriva unui complex de dăunători la cereale, rapiță, porumb, floarea soarelui, soia, mazăre și legume. Astfel, prin achiziționarea unui singur produs, fermierul are posibilitatea de a-l utiliza eficient pentru protejarea mai multor culturi.

În plus, specialiștii companiei recomandă să se acorde o atenție deosebită produselor deja cunoscute pentru eficacitatea lor, precum Anticleșci Maks (pirimifos-metil, 200 g/l + piridaben, 150 g/l + acetamiprid, 50 g/l) și Suite.

Anticleșci Maks este cel mai puternic insecticid-acaricid cu acțiune de contact-sistemică și de fumigație, care este folosit de fermierii moldoveni de câțiva ani pentru a proteja culturile pomicole de o gamă largă de dăunători.

Pe lângă controlul fiabil al moliilor tortricide, păduchelui țestos, gărgăriței florilor și mugurilor, altor gărgărițe, gândacului păros, tripșilor și altor dăunători, oferă și o acțiune eficientă împotriva acarienilor, controlând toate etapele dezvoltării lor.

În plus, produsul este compatibil cu alte pesticide și agrochimice și poate fi utilizat în programe de protecție antirezistență.

Lux este un insecticid sistemic cu acțiune de contact și prin ingestie, care asigură protecția complexă a culturilor pomicole de un complex de dăunători (inclusiv cei ce duc un mod de viață ascuns), cum ar fi: viermele mărului, afidele, moliile miniere, molia rozaceelor, molia pieliței fructelor, păduchele țestos californian și alte tipuri de păduchi, gândacul păros, gărgărițele.

Datorită acțiunii sale sistemice, oferă protecție chiar și pentru părțile netratate ale culturilor. Ceea ce este important, Lux are toxicitate minimă pentru polenizatori.

În plus, Lux este o soluție excelentă pentru combaterea unui complex de dăunători la cereale, rapiță, cartofi, castraveți, roșii, poate fi aplicat și pe terenuri neagricole.

Atunci când alegeți produsele ce vor face parte din schema de protecție a livezilor pe care le gestionați, experții UKRAVIT SCIENCE PARK vă îndeamnă să vă ghidați după recomandările specialiștilor în ce privește compoziția produsului indicată pe ambalaj, precum și intensitatea răspândirii dăunătorilor în plantații.

Când livezile sunt invadate de o gamă largă de diverși dăunători și pragul economic de dăunare este depășit, este recomandat să se utilizeze amestecuri de rezervor: în acest fel, este posibil să se asigure un control simultan foarte eficient al unui complex de dăunători și puteți preveni pierderile viitoare de recoltă.

Amestecuri de rezervor recomandate care pot „acoperi” numărul maxim de dăunători caracteristici condițiilor locale sunt: Turil + Antigusin; Turil + Lux; Antigusin + Lux.

Citiți și despre Troyset – fungicid inovator cu 3 substanțe active pentru protecția viței de vie.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale