Vino să descoperi posibilitățile de angajare la „Forumul Formărilor și Angajabilității Francofone”

john-schnobrich-2FPjlAyMQTA-unsplash
Foto: unsplash.com

Un forum internațional al formărilor francofone și posibilităților de angajare pentru tinerii din Republica Moldova va avea loc la Chișinău în perioada 25-27 mai 2022, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO (bd. Ștefan cel Mare, 169).  

Timp de trei zile, organizatorii evenimentului – Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova, Campus France Molodova și Clasele bilingve francofone – vor da întâlnire publicului larg lângă standurile care vor fi expuse în holul ARTICO și, mai ales, în cadrul acțiunilor incluse într-un vast program cu participarea actanților din sfera educațională și a reprezentanților mediului de afaceri, care înglobează varii activități interactive : ateliere tematice, mese rotunde, cafenea francofonă ș.a.

Programul poate fi consultat pe pagina evenimentului

Tinerii și tinerele din țară vor avea ocazia să (re)descopere posibilitățile de continuare a studiilor la una dintre cele șase filiere universitare francofone din Republica Moldova, precum și numeroasele oportunități de angajare pe care cunoașterea limbii franceze le deschide atât la nivel local, național, cât și internațional. 

Forumul va contribui la promovarea învățământului în limba franceză, în speță a filierelor francofone din cadrul universităților membre ale AUF, și va încuraja inserția profesională a tinerilor prin crearea unui dialog direct și eficient cu întreprinderile cu capital francez /francofon prezente în Republica Moldova.  

La Forum și-au anunțat participarea personalități notorii din domeniul academic, diplomatic și cel antreprenorial: Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării; E.S. Graham Paul, Ambasadorul Franței în R. Moldova; E.S. Corina Călugăru, Ambasadoarea R. Moldova în Franța; Valentina Chicu, Consiliera Președintelui RM în domeniul educației și cercetării; Felicia Bechtoldt, secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale; Emmanuel Skoulios, președintele CCI Franța Moldova și directorul Alianței Franceze din Moldova; Mohamed Ketata, directorul regional al AUF pentru Europa Centrală și de Est; Claudia Vișan, responsabila Biroului Național AUF-Moldova; Nadejda Zubco, directoarea Biroului Relații cu Diaspora, ș.a. Participanții vor avea, de asemenea, ocazia să discute cu rectorii universităților din țară, responsabilii și absolvenții filierelor francofone, reprezentanții companiilor.

Deschiderea oficială este programată pentru 25 mai, ora 11.30.

Intrarea la eveniment este liberă, iar toți cei interesați pot participa. Limbile de comunicare: franceză și română. 


„Forumul Formărilor și Angajabilității Francofone” este organizat cu sprijinul Ambasadei Franței în R. Moldova și a Institutului Francez de la Paris, inițiativa fiind salutată de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente