De Ziua Internațională a Muzeelor ai posibilitatea să descoperi cele trei muzee din incinta Universității de Stat din Moldova

9-42
Foto: USM

Anual, la data de 18 mai, este marcată Ziua Internațională a Muzeelor. În incinta Universității de Stat din Moldova funcționează trei muzee?

Acestea sunt:
# Muzeul de Științe ale Naturii, cu o istorie de peste 60 de ani, cuprinde o colecție impresionantă de plante și animale din toate colțurile lumii. Cele peste 100 de mii de exponate au fost colectate de colaboratorii catedrelor de zoologie, botanică, pedologie. Plantele și animalele rare sau chiar dispărute constituie un bogat material factologic în procesul de instruire a tinerei generații. Expoziția este deschisă și publicului larg.
# Muzeul de Antichități „Tudor Arnăut” a fost creat la Facultatea de Istorie și Filosofie. În cele 18 vitrine sunt expuse materiale arheologice, datând din epoca paleolitică și perioada medievală. Muzeul de Antichități are și destinație didactică, fiind folosit ca sală de curs, atât la disciplinele legate nemijlocit de specializarea în arheologie, etnologie și muzeistică, cât și la istoria veche.
# Muzeul „Nicolae Dabija”, găzduit de Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM, expune fotografii ale maestrului precum și principalele distincții, diplome, medalii etc.

Dacă încă nu ați vizitat muzeele USM, vă invităm să o faceți. Veți avea plăcuta surprindere de a descoperi o varietate mare de exponate.

Ziua Internațională a Muzeelor a fost instituită în 1977, la inițiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente