‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn grup de producători, cu suportul UCIP IFAD, au participat la expoziția Macfrut 2022

Un grup de producători, cu suportul UCIP IFAD, au participat la expoziția Macfrut 2022

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un grup de producători și procesatori agricoli, beneficiari ai UCIP IFAD, au participat în perioada 4-6 mai, la una dintre cele mai mari expoziții horticole din UE, Macfrut 2022, desfășurată la Rimini, Italia.

Macfrut este o expoziție de top care reprezintă întregul lanț de aprovizionare, cu 8 sectoare implicate: Producție și Comerț, Utilaje și plante, Ambalare, Mașini agricole, Sere și sisteme de irigare, Pepiniere și semințe, Biostimulatori, Logistică și Servicii.

Pe parcursul a 3 zile de expoziție, evenimentul oferă oportunități numeroase, cunoștințe și perspective pentru vizitatori: întâlniri B2B cu expozanți, conferințe la nivel înalt, zone de simulare a câmpurilor etc.

Nadejda Russu, specialist superior în Procurări la UCIP IFAD, menționează că participarea la expoziție a fost o șansă unică de a afla din prima sursă despre noutățile comerciale pe segmentul tehnicii, utilajului și echipamentului agricol.

În plus, unul dintre avantajele expoziției a fost observarea tendinței companiilor agricole de a se reorienta de la o agricultură profund industrializată către una în comuniune cu natura și cu mediul înconjurător, axată mai mult pe agricultura organică și pe producerea superalimentelor.

„Participarea beneficiarilor la Macfrut 2022, a fost o ocazie excelentă de familiarizare cu inovațiile de pe piața sectorului horticol și de stabilire a unor noi relații comerciale și de colaborare cu companiile de top din întreaga lume, care dețin experiență bogată în domenii reprezentative.

Sper ca beneficiarii UCIP IFAD care au participat la Macfrut 2022 vor valorifica pe deplin experiența acumulată la acest eveniment important și vor împărtăși și cu membrii grupurilor de producători din care fac parte toate noutățile comerciale și perspectivele sectorului horticol internațional”, relatează Nadejda Russu.

Potrivit ei, cea mai bună noutate a Macfrut 2022 a fost Spices & Herbs Global Expo, un nou pavilion dedicat în exclusivitate condimentelor, ierburilor aromatice și medicinale, care a servit drept punct de întâlnire global pentru producători, experți, cercetători, comercianți și procesatori, cu o abordare integrată a întregului lanț valoric.

„De la o ramură mai mult comercială, axată în mare parte pe importuri, astăzi sectorul plantelor aromatice și medicinale a devenit la noi în țară un lanț de aprovizionare complet care începe de la cultivare la procesare, majorând valoarea adăugată prin producerea de cosmetice naturale, produse alimentare și derivate farmaceutice”.

‹ adv ›

Liliana Gheorghiță, unul dintre beneficiarii UCIP IFAD care a participat la expoziție, administratoare a unei companii spcializate în procesarea plantelor medicinale, ne împărtășește că:

„Am avut o organizare foarte bună din partea reprezentanților UCIP IFAD pentru a participa la expoziție. În urma vizitei și discuțiilor cu expozanții am identificat un potențial bun de colaborare cu producători din Ungaria, Slovenia, Polonia, în domeniul cultivării și procesării plantelor medicinale. Chiar și din Madagascar am întâlnit companii interesate de produsele moldovenești.

Am văzut echipamente și linii de procesare foarte bune, produse în Italia, care însă sunt mult prea scumpe, comparativ cu cele din Polonia, Turcia sau China. Aceasta ne-a ajutat să luăm o decizie corectă referitoare la achiziția utilajelor”.

Dacă mulți dintre vizitatori au deja o afacere și expoziția este o o oportuniate de a crea noi contacte, pentru alții este chiar o sursă de inspirație.

„Vizita la expoziția Macfrut ne-a făcut să descoperim noi oameni din agricultură, tehnologii și utilaje. Pentru noi, care suntem la început de cale, orice informație nouă este binevenită. Am văzut unele produse inovative de la care cred că chiar am putea să ne inspirăm”, ne relatează Grădinari Lidia, „CONCEPTFRUCT AGRO” SRL.

Per total, la ediția Macfrut 2022 au participat zeci de producători din Moldova cu diverse domenii de activitate, pentru a face cunoștință cu tehnologii de ultimă oră. Grupul UCIP IFAD a participat împreună cu mai mulți reprezentanți ai sectorului horticol din Moldova, cu suportul organizațional Moldexpo.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›