image
Sursa foto: border.gov.md

Planurile unui moldovean de a se angaja la muncă în străinătate cu acte false, date peste cap de polițiștii de frontieră

Planurile unui moldovean de a se angaja la muncă în străinătate, în baza documentelor românești falsificate, au fost dejucate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni. 

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova s-a prezentat un microbuz cu destinația Germania. Printre pasageri se afla un tânăr de 33 de ani. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar.

Drept urmare, în bagajul personal al călătorului a fost depistată o carte de identitate românească și un permis de conducere moldovenesc, eliberate pe numele său, ce prezentau semne rezonabile de falsificare.

 În rezultatul cercetărilor cu tehnica din dotare s-a constatat că documentele nu dețin elementele de protecție originale, chiar și metoda de imprimare nu corespunde unor acte autentice. 

Audiat, tânărul din raionul Florești a declarat că și-a perfectat documentele prin intermediul unei cunoștințe în schimbul a 470 de euro.

Pe numele conaționalului s-a întocmit proces verbal de constatare a faptei. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. 

În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: