image
Sursa foto: unian.net

Alte 500 de milioane de euro vor fi alocate Ucrainei de către UE pentru a susține defensiva împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va aloca Ucrainei suplimentar 500 de milioane de euro sub forma unui ajutor militar. Banii vor fi destinați pentru achiziționarea armamentului greu, a precizat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Josep Borell.

După cea de-a șaptea reuniune G7 de săptămâna trecută, de la Weissenhaus, Germania, Josep Borell a anunțat un nou suport financiar cu destinație militară pentru Ucraina, țară care se află în război cu Rusia de la sfârșitul lunii februarie. Cele 500 de milioane de euro (520 de milioane de dolari) ar arma să fie investiți pentru a cumpăra arme grele, iar suportul financiar al UE de la începutul invaziei ar urma să ajungă astfel la 2 miliarde de euro.

„Când spunem că Ucraina luptă și pentru noi, aceasta nu e o frază lipsită de conținut. De la cuvinte, trecem la fapte: Propun statelor-membre acordarea pentru Ucraina a celei de-a patra tranșe de 500 milioane de euro, pentru a susține defensiva ucraineană și a readuce pacea”, a scris ulterior Borell pe contul său de Twitter.

În acest fel, UE își propune să descurajeze planurile expansioniste ale Federației Ruse, punând mai multă presiune pe conducerea de vârf a acesteia să renunțe la invadarea statului vecin, susținând atât furnizarea de armament către Ucraina, cât și respectarea pachetelor de sancțiuni, alături de izolarea diplomatică a Rusiei pe arena politică internațională.

Noutăţile partenerilor

comentarii: