image
Sursa foto: Getty Images

Vânzarea clubului Chelsea este în impas! Englezii riscă să fie excluși din Premier League și din competițiile europene

Vânzarea clubului Chelsea este în pericol, iar acest lucru ar putea duce la excluderea formației antrenate de Thomas Tuchel din competițiile europene și chiar din Premier League.

Fostul patron al echipei, oligarhul rus, Roman Abramovich, a fost acuzat de autoritățile din Marea Britanie că refuză să îndeplinească formalitățile necesare vânzării clubului către consorțiumul deținut de Todd Boehly.

Boehly a ajuns la un acord pentru cumpărarea lui Chelsea pentru trei miliarde de euro, urmând ca alte două miliarde de euro să fie investiți în academie, transferuri și stadionul echipei. Totuși, pare că vânzarea clubului a intrat într-un impas, iar principalul vinovat ar fi Roman Abramovich.

Cei care se află în acest moment la conducerea clubului Chelsea sunt de părere că afacerea se va concretiza până la expirarea actualei licențe, la data de 31 mai, astfel că viitorul echipei nu va fi pus în pericol.

Boehly vrea să depună trei miliarde de euro într-un cont până când autoritățile se vor asigura că acești bani vor merge către o fundație care se ocupă cu ajutorarea victimelor din Ucraina. Totuși, Abramovich ar insista ca celelalte două miliarde de euro să fie virați către compania care deține Chelsea, Fordstam, și care îi aparține oligarhului rus, înainte de a merge către fundația Chelsea.

Acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autorități pentru că se tem că suma va ajunge de fapt în mâinile lui Abramovich, încălcându-se astfel restricțiile impuse în urma invaziei rușilor din Ucraina.

”În guvern, există motive de îngrijorare că vânzarea ar putea pica și că Roman Abramovich ar putea lăsa Chelsea să se scufunde.

Termenul limită este până la sfârșitul acesti luni, începutul lunii iunie, iar dacă vânzarea nu se va concretiza, clubul ar putea fi exclus din competițiile europene sau chiar din Premier League.

O parte a vânzării trebuie să fie realizată săptămâna aceasta sau, cel târziu, săptămâna următoare. Există o neconcordanță între ceea ce Abramovich a declarat public că va face și ceea ce el este dispus să facă legal ca parte a vânzării clubului”, au declarat surse guvernamentale din Marea Britanie pentru The Sun.

După ce urmează să se definitiveze tranzacția prin care Todd Boehly o preia pe Chelsea, se pare că miliardarul american are planuri mari, anunță presa engleză.

Conform sursei citate, viitorul patron al londonezilor este decis să-și înceapă aventura cu investiții puternice în transferuri, pentru a se asigura că formația de pe Stamford Bridge va concura pentru trofee și în sezonul viitor.

Decizia americanului vine și în contextul în care cei de la Chelsea au fost un club "asuprit" de măsurile impuse contra lui Roman Abramovich, iar față de rivale a existat o senzație de slăbiciune, care nu va mai fi din sezonul viitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: