(video) Tauber merge la CtEDO: Alături de avocații săi a oferit detalii despre „dosarul privind eliminarea din cursa” de la Bălți: Ne-au fost furate alegerile

Deputata Partidului Șor, fosta candidată pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Mariana Tauber, au susținut o conferință de presă împreună cu avocații săi, cu tema „Depunerea dosarului la CtEDO privind eliminarea din cursă”. „Împreună cu avocatul meu, ne adresăm la CtEDO. Ne-au fost furate alegerile. Mă adresez astăzi din numele președintelui nostru Ilan Șor ”, a spus Tauber.

Foto: Captură de ecran

„Săptămâna trecută am depus cererea la CtEDO. Sper să fie introdusă pe agendă și examinată cât mai curând. Am invocat încălcarea mai multor drepturi, în primul rând încălcarea dreptului la un proces echitabil. Am anexat acte și probe care vor demonstra spusele noastre”, a declarat avocatul lui Tauber.

„Noi am câștigat acele alegeri, înregistrând, în primul tur, un scor de aproximativ 49 la sută din voturi, mai mult decât dublu față de candidatul clasat pe locul doi și de câteva ori mai mult decât ceilalți participanți la competiția electorală. Însă guvernarea PAS, în complicitate cu favoritul său de aici, care încerca să intre și a intrat, până la urmă, în primărie pe ușa din dos, m-au eliminat abuziv din cursă, cu doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor de vot și au amânat ilegal cel de-al doilea tur de scrutin. Noi v-am anunțat din start că nu vom lăsa lucrurile așa și că vom lupta să apărăm votul bălțenilor prin toate mijloacele existente, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a spus Marina Tauber.

Deputata Platformei DA Inga Grigoriu susține că „pseudo-partidul Șor trebuie scos din lista partidelor politice RM”. Aceasta a anunțat că Platforma a trimis o sesizare în acest sens președintelui Parlamentului. „Totodată, sper ca organele de drept să se clarifice și cu așa-numitele magazine sociale prin care se corup și se manipulează cetățenii”, a scris Grigoriu pe rețele.

Candidata partidului „Șor”, exclusă din cursa electorală de la Bălți, Marina Tauber, a declarat că „va continua lupta”. „Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și justiția noastră. A fost pus punctul final pe justiția din Moldova a guvernării actuale și o fărădelege din partea acesetia”, susține Tauber. Aceasta a anunțat că va contesta decizia CA Bălți la Curtea Supremă de Justiție.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Hotărârea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

La 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că până la decizia instanței încă este candidată.

Pe 4 decembrie, după o ședință ce a durat practic toată noaptea, Judecătoria Bălți a acceptat cererea CEC.



Pub