Lista lui Ion Sturza: Sunt un șir de miniștri, care trebuie remaniați. Orice guvernare e pasibilă de greșeli

Fostul premier, Ion Sturza, are o listă cu miniștri din actualul Guvern, care ar trebui demiși. Aceștia nu fac față provocărilor, iar „remanieri în garnitura guvernamentală sunt întotdeauna binevenite”, a declarat acesta la Cutia Neagră de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Remanieri în Guvern, întotdeauna, sunt binevenite și eu, în discuții mari și private, am spus că sunt un șir de miniștri care ar trebui puși pe lista de remanieri. Și m-am referit și la Ministerul Economiei, și la Ministerul Agriculturii și putem discuta despre problemele de acolo.

În cazului domnului Spînu, sunt foarte multe sectoare foarte complicate, cu foarte multe interese. Pe de altă parte, dumnealui are foarte puțini soldați și ofițeri în ministerul respectiv, care ar putea să-i facă analizele necesare, să-i prezinte materialele necesare pentru a lua o decizie sau alta lucrurile sunt des, din punctul meu de vedere, luate pe date insuficiente sau date care sunt incomplete sau de-a dreptul manipulatorii.

Bineînțeles că orice guvernare este pasibilă de greșeli, mai ales o guvernare care a fost atât de ambițioasă la început și asta cred că e cea mai mare problemă a guvernării actuale. A stârnit foarte multe așteptări în zone foarte greu de penetrat. În primul rând, această luptă cu corupția și recuperarea banilor furați de la moldoveni, care de la început, era clar că va fi o rezistență, va fi o suprasolicitare din partea sistemului.

Sunt niște probleme structurale care au fost puse de la început, ca o bombă cu ceas. Rezultatul electoral a fost mult peste așteptări. Respectiv, nu zic că PAS nu a fost pregătit pentru guvernare, dar n-a avut o echipă vastă sau care ar acoperi toate domeniile necesare în stat”, a explicat Sturza.

Miniștrii vizați nu au comentat declarațiile lui Sturza.

Despre demisii necesare in Guvernul Gavrilița a vorbit și ex-eputatul Platformei DA, Alexandr Slusari. Potrivit lui, lista este condusă de ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.


Pub