(doc) De la -10 la 10: Discrepanța notelor date lui Stoianoglo. Comisia, fără un membru, notele altuia, descalificate
Comisia de evaluare a performanțelor Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, formată din 4 membri, a oferit note de la -10 până la 10. Potrivit raportului final, făcut public de CSP, la calcularea punctajului de evaluare nu s-au luat în considerare notele oferite de membrul Ion Matușenco, avocat propus de Procurorul General Suspendat, care a oferit cele mai înalte calificative. Totodată, comisia, inițial urma să evalueze performanțele în componență de 5 membri, însă Lidia Bulgac a renunțat la calitatea sa de membru, iar CSP nu a mai delegat alt membru.
Foto: UNIMEDIA

Iată formula în baza căreia a fost calculat punctajul final de evaluare:


Notele pot fi văzute de la pagina 120.

Performanțele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pentru mandatul din 29 noiembrie 2019 - 5 octombrie 2021, au fost evaluate ca fiind nesatisfăcător, nota finală fiind - 2,19. Raportul final a fost expediat Consiliului Superior al Procurorilor, care urmează a fi examinat la ședința de mâine.

Procedura de evaluare a performanțelor Procurorului General (suspendat de drept) Alexandr Stoianoglo a fost inițiată prin Hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor nr. 1-142/2021 din 11.11.2021, având drept temei prevederile art. 311 alin. (2) din Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, urmare a formulării unei sesizări de către Președintele Republicii Moldova.


Pub