(foto) Ambasadorul SUA, în vizită la Comrat: S-a întâlnit cu Irina Vlah și au discutat despre situația din țară

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit la Comrat cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite în Republica Moldova, dl Kent Doyle Logsdon. La întâlnire a participat și șeful Agenției USAID din Moldova, dl Scott Hocklander. Aceștia au vorbit despre situația actuală din Republica Moldova și impactul asupra economiei naționale al fenomenelor de criză cu care se confruntă țara noastră.

Foto: colaj

În cadrul întâlnirii la fel a fost discutat proiectul, pe care Ambasada SUA intenționează să îl implementeze în regiune. Proiectul prevede reconstrucția Liceului "Luceafărul" din orașul Vulcănești, și anume: repararea acoperișului și fațadei, înlocuirea sistemului de canalizare și construirea unei unități sanitare interne.

Guvernatoarea Găgăuziei și-a exprimat recunoștința față de Ambasador pentru sprijinul acordat locuitorilor autonomiei.

„Domeniul educației este o prioritate pentru autoritățile din Găgăuzia. Dorim, ca copiii noștri să poată studia în limba de stat în condiții confortabile. Cunoașterea limbii de stat va deschide o gamă largă de oportunități pentru tinerii noștri și îi va ajuta să obțină o educație de calitate și să-și găsească un loc de muncă acasă. Sprijinul Dumneavoastră ne ajută să ne păstrăm tinerii, să le economisim energia pentru viitorul Găgăuziei", a menționat Irina Vlah.



Pub