Chicu îi ia apărarea lui Armașu: Nu BNM a distrus țara prin semnarea contractului criminal cu Gazprom, dar PAS

Fostul premier, Ion Chicu, sare în apărarea guvernatorului Băncii Naționale, Octavian Armașu și a intituției pe care o conduce. În opinia sa, nu BNM a distrus țara prin semnarea „contractului criminal” cu Gazprom, dar PAS, iar învinuirile aduse BNM vor avea ca efect doar majorarea ratei de bază și nicicum combaterea inflației.

Foto: UNIMEDIA
„Cel mai mare cadou pe care-l poți face acestei guvernări incompetente și corupte, este să afirmi în unison cu ea, că principala vinovată de inflația galopantă este Banca Națională. PAS-ul și șefa lor, niciodată de nimic nu răspund, încearcă (ca tot timpul) să dea vina pe alții pentru creșterea prețurilor. Dar când și opoziția parlamentară se alătură acestui delir, atunci lucrurile sunt grave de tot.

Nu Armașu și BNM a distrus țara prin semnarea contractului criminal cu Gazprom - PAS a făcut aceasta. Nu BNM este de vină că am pierdut în această iarnă 600 mil. dolari din rezervele valutare - PAS e de vină. Nu BNM a elaborat modificările dictate de petroliști în Legea produselor petroliere - corupții din PAS au făcut-o. Acest partid care întruchipează incompetența, corupția și cinismul, poartă vina pentru dezastrul din țară - nu BNM.

Învinuirile aiurea aduse BNM vor avea ca efect doar majorarea ratei de bază și nicicum combaterea inflației. Lucru pe care ei îl fac cu mare plăcere. În detrimentul economiei și oamenilor”, a scris Chicu pe Facebook.

PSRM a protestat ieri la sediul BNM. Aceștia au cerut demisia guvernatorului Octavian Armașu. Ulterior, instituția a venit cu o reacție.

La sfârșitul săptămânii trecute, Banca Națională a Moldovei a prognozat o rată a inflației în trimestrul trei al acestui an de 31%. Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a menționat că ulterior inflația va continua să scadă, doar dacă nu vor fi alte șocuri.


Pub