(foto) Flagul curcubeu, afișat pe sediul ambasadei SUA, de ziua împotriva homofobiei: „Ne exprimăm sprijinul pentru persoanele LGBT din Moldova”

Flagul LGBT a fost afișat astăzi pe sediul ambasadei SUA la Chișinău, de ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, care este sărbătorită astăzi. „Ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți continuă să se confrunte cu discriminare, violență și stigmatizare pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale”, se arată în comunicatul emis de aceștia.

Foto: fb/US Embassy Moldova
„Fiecare stat are obligația să-și protejeze poporul de violență și discriminare și să-i asigure exercitarea deplină și egală a drepturilor omului, indiferent de orientarea sexuală, identitatea sau expresia de gen, caracteristicile sexuale.

Ne reafirmăm angajamentul de a respecta, promova și proteja drepturile omului și libertățile fundamentale ale tuturor, inclusiv dreptul la nediscriminare și dreptul la întruniri pașnice. De asemenea, recunoaștem că toleranța și respectul pentru diversitate sunt fundamentale în societățile democratice deschise”, se arată în comunicat.

Aceștia mai menționează că în perioada 15-19 iunie va avea loc cea de-a 21-a ediție a Festivalului LGBTI „Moldova Pride”, inclusiv un „Marș al solidarității”, pentru promovarea și celebrarea egalității pentru toți. Cu această ocazie, își exprimă sprijinul și solidaritatea față de persoanele LGBTI din Republica Moldova și speră că mesajul central al „Moldova Pride” va fi auzit tare și clar: fiecare trebuie să aibă posibilitatea și libertatea să fie el însuși, indiferent de cine este sau pe cine iubește.

Declarația comună este emisă de misiunile Austriei, Belgiei, Bulgariei, Canadei, Republicii Cehe, Ciprului, Croației, Danemarcei, Elveției, Estoniei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Irlandei, Israelului, Italiei, Japoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Norvegiei, Portugaliei, Regatului Unit, Sloveniei, Spaniei, Statelor Unite ale Americii, Suediei, Țărilor de Jos și Ucrainei



Pub