Ultima oră! Sar capete la Primărie: Șeful de la Spații Verzi, demis, după decesul fetiței în parcul Alunelul

Şeful Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Serghei Carp, va fi demis din funcție, după decesul fetiței de doar 1 an și 2 luni, în parcul Alunelul.

Foto: captură video

„Membrii Comisiei de anchetă internă au stabilit circumstanțele, au audiat persoane, au ridicat toate actele necesare și sunt disponibile și le-au analizat. Responsabilitățile în acest sens sunt divizate, în procesul de lucru, în acest domeniu. Ceea ce suntem obligați să facem - să facem să nu se mai întâmple.

Noul director la Spații Verzi va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului de ramură, al inspectorului de sector, al maistrului și maistrului superior, fie alți angajați care ar avea tangențe cu acest caz. Sugestia mea este ca ei să nu aștepte următoarea anchetă fie binevol să-și depună demisia fie urmează să fie demiși din funcție”, a spus Ceban.


Incidentul s-a produs sâmbătă dimineața în parcul Alunelul. Creanga s-a prăbușit peste căruciorul în care se afla copilul. Fetița a murit la spital.

Șeful Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, a venit cu detalii despre intervenția medicilor, după incidentul tragic din această sâmbătă când o creangă imensă a căzut peste un copil. Acesta a spus că micuța de doar un an și 2 luni a fost transportată la cel mai apropiat spital, însă medicii nu au reușit să o salveze. 

Primăria Chișinău a anunțat că va deschide o anchetă internă după acest caz. Potrivit municipalității, pentru acest parc, Întreprinderea Municipală Spații Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori, Agenția însă a dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci. „În urma cazului tragic de astăzi, când un copac s-a rupt și a căzut traumând un copil, Primăria Chișinău este alături de familia și se implică pentru a ajuta”, se arată în comunicat.

De partea cealaltă, Agenția de Mediu spune că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.

Totodată, pe perioada anchetei conducerea de la Spații Verzi a fost suspendată.


Pub